I måndags var tanken att vardagen skulle börja igen. Minisemstern i Småland och helg på det har gjort att vi har varit borta från mat- och sovklockan ett tag.  Men tji fick jag. Storebror vaknade sjuk så det blev en oplanerad hemmadag från förskolan för hans del. Och samma dag kom vintern till Gotland! 

Vintern på Gotland 2016

Vintern från köksfönstret

Att få vara hemma och skrota i pyjamas, tända ljus på bordet, bädda ner sig i soffan och titta på snön utanför fönstret var precis vad vi behövde allihopa. Hela dagen gick i makligt tempo utan att särskilt mycket blev gjort.

Vintern och sjukstugan

Gose och napp myser i soffan med sjuklingen.

För lillebrors del måste det vara första gången han fick se snö. Förra vintern var han för liten för att minnas. Hans största nöje var att smaka på snön. Och att titta på när hans pappa skottade och kastade snöbollar på fönstret.

Som tur var piggnade storebror på sig på kvällen, men kommer för säkerhets skull att vara hemma till torsdag. Under natten hade det kommit ännu mer snö och vi kunde konstatera att nu hade vintern kommit på riktigt! Två pigga barn innebar en dag ute i snön. Efter en evighet med att byta blöja, kissa på toaletten, klä på, truga, hota, svettas, kom vi till slut ut till vintern.

vintern 2016 lillebror och storebror

Framme vid pulkabacken. Orörd snö.

Vitt, vitt, vitt. Och två färgglada barn. Vi tajmade inköp av vinterkläder till barnen bra. Lillebror har ärvt storebrors overall från Polarn o Pyret. Storebror har fått ny jacka och överdragsbyxor från Villervalla (märket finns hos Lilla Bus). Båda märkena håller superkvalitet tycker jag. Extra plus i kanten för deras könsneutrala inställning till kläder.

vintern 2016 kläder från Villervalla

Vinterkläder från Villervalla.

Jag drog en pulka och en snowracer på oplogade vägar till en backe i närheten. Vi fick vara där ensamma hela tiden. De enda vi mötte på vägen dit och hem var pensionärer på hundpromenad. Väl framme vid backen åktes det. Och åktes. Och åktes. Det åktes så pass mycket att lillebror somnade på väg hem från backen.

Imorgon är det dags igen – ut i vintern! Snölyktor och snögubbar står på schemat.