Vilken ära och vad kul att så många röstade på våra skyltfönster under Alvestas julmarknad i lördags. Att vi vann är en bekräftelse på att folk uppskattar det vi visar upp i våra fönster. 

Pepparkakshus

I år hade Lilla Bus ett helt otroligt fint pepparkakshus som en av personalen byggt. Hon är så kreativ och pysslig, där kompletterar vi varandra bra :-). Jag kan vara pysslig men inte i hästlängder med vad hon är. Undrar om det var detta fina pepparkakshus som var avgörande? För visst är det fint eller vad tycker ni? Det är svårt att ta kort med en glasruta mellan som speglar av sig på allt både bakom och innanför…

pepparkakshus

Årets pepparkakshus i vårt skyltfönster.

Vinnaren av årets skyltfönster i Alvesta.

Collage av våra skyltfönster på Lilla Bus.

Collage av våra skyltfönster på Lilla Bus.

I vårt andra stora fönster satsade vi på en hel miljö av Ty figurer och vår maskot Affe giraff fick vara med denna gången som ren för att dra släden hela vägen fram till granen. För er som missat dessa små figurer kan jag meddela att de är super poppis i alla åldrar. Jag tror att det är ögonen som barnen faller för och sen är de otroligt mjuka att gosa med. Bra julklappstips!

 

Vårt fina Ty fönster med Affe giraff som ren.

Vårt fina Ty fönster med Affe giraff som ren.

I lördags var det blåsigt och lite småregn hängde i luften, inte precis ett promenad väder för att strosa runt i. Men vi hade att göra i butiken. Många kunder trotsade vädret och begav sig ut för att både rösta på årets luciakandidat, årets skyltfönster, ta en sväng förbi julbasaren som var inomhus och köpa lite lotter. Luciaröstningen på Smålandsposten är ett populärt inslag.

Advent

I söndags tog vi på Lilla Bus fritt från både lager och butik. Jag tänkte passa på att mysa framför brasan med en kopp glögg, tända första ljuset och välkomna 1:a advent. Visst låter det härligt? Nu blev det lite annat innan glöggmyset inföll sig, först stalltjänst efter det kolla O som spelade hockeymatch, H skulle till kyrkan för att sjunga i kören allt på samma tid så mormor och morfar fick ställa upp och kolla på varsitt barnbarn. Men framåt eftermiddagen inföll sig ändå adventslunket och glöggen smakade bra. Det är något speciellt med att tända första ljuset och adventsstjärnorna som lyser upp våra fönster i vintermörkret.

image

Första advent i vårt kök.