Jag tänker införa en ny kategori i bloggen, nämligen Veckans inspiratör. Tanken är att lyfta fram kvinnor som har gjort ett avtryck, i stort som smått, i min värld. För 2018 hoppas och tror jag kommer att bli kvinnornas år.

Jag hoppas att resultatet av #metoo visar sig redan i år. Att starka, driftiga och briljanta kvinnor får sina förtjänta platser längst fram. Att kvinnliga ämnen lyfts upp och prioriteras. Att vi blir tagna på allvar. Att vi vågar. Ta för oss. Tro.

Jag imponeras lätt av kvinnor som vågar. Veckans inspiratör blir därför också en påminnelse av mitt värdeord för 2018. Det finns många kvinnor som inspirerar, främst för att de vågar vara sig själva.

Veckans inspiratör

Så vem blir då denna första inspiratör hos Min syster och jag?

Det är en kvinna som syns i sociala medier, hon har en egen blogg, hon driver en podcast och hon har gjort sitt stora intresse till sitt yrke. Veckans inspiratör är Emilia de Poret.

Bild lånad från Emilia blogg.

I sociala medier visas alltid en fasad upp, mer eller mindre putsad. Det är svårt att veta vad som är äkta och vad som döljer sig på andra sidan kameralinsen. Med det i bakhuvudet tycker jag ändå att Emilia har en rotad och vettig i inställning till sig själv och sin omvärld. Hon bjuder på sig själv och verkar vara så varm och omtänksam på äkta vis. Det som har gjort störst intryck på mig är Emilia de Porets positiva inställning till livet.

Så tack Emilia de Poret för att du varje vecka ger mig en energiboost i Säker Stil och för att du visar att det går att leva ett njutningsfullt liv!