Marie Inhammar får representera alla modiga kvinnor som reser till jordens alla hörn för att rädda liv. Marie är barnläkare och befinner sig nu i Sydsudan där Läkare Utan Gränser driver en klinik.

Det är inspirerande att läsa om Maries och andra läkares arbete för Läkare Utan Gränser. Hur de faktiskt hjälper på riktigt. På kort och lång sikt. Räddar liv, utbildar, riskerar sina egna liv… Med tanke på den lilla utrustning de har, med så få mediciner och i de förhållanden de jobbar är det imponerande att vården fungerar.

Märit Halmin är en annan läkare som jag följer via podden Ronden. Hennes redogörelser för arbetet för Läkare Utan Gränser är gripande. Hon brinner för sitt jobb. Det märks. Hon blundar inte för världens orättvisor utan går upp till kamp.

Människor som Marie och Märit behövs. Dedikerade kvinnor som räddar liv. Modiga kvinnor som trots faror fullföljer. Tack Marie och Märit för det jobb ni gör!

Vill du skänka en gåva eller bli månadsgivare eller kanske till och med bli fältarbetare? Det är lätt som en plätt på Läkare Utan Gränsers webbsida.