Ibland händer det att jag får till en stund med lite vardagslyx och en inbokad ansiktsbehandling. Det är inte så ofta jag hinner boka in någon behandling nu för tiden. Men vardagslyx tycker jag även kan vara en extra stund i stallet eller en kopp te med mina vänner helt spontant. 

Mycket fnitter och prat

Med just behandlingar var vanligare förr då min vän J drev salong. Då kunde jag boka in behandling lite då o då för att vi skulle hinna umgås. Men på den tiden var det ingen klassisk behandling utan den liknade mer en allt i allo behandling. Mycket fnitter och prat samtidigt som J vaxade benen, låg jag med ånga i ansiktet och det var mycket som skulle avverkas på den stund vi bokat upp. Här ligger jag med någon ansiktsmask och ser mer ut som Fiona i Shrek :-).

Här ligger jag på ansiktsbehandling

Nu när J är mammaledig tar jag mig ibland i kragen för att boka en klassisk ansiktsbehandling. Det blir träning att ligga helt still och avslappnad för att bara njuta av en helt vanlig behandling. Detta är minst lika nyttigt för min själ som mitt ansikte.

Det finns bra utbud av skönhetssalonger i Växjö. En av dessa är Lelac nere på stan. Här hittar du alla sorters behandling, ansiktsbehandling, massage, vax och naglar, ja allt du kan tänka dig.

Bild från Lelac – salongen som har allt för hela kroppen. Bild lånad av Lelac.

Efter din behandling varför inte ta hissen upp på PM Tak för en fantastisk god vegetarisk buffé . Kan verkligen rekommendera en lunch eller fika på PM Tak med utsikt över Växjö stad.

En mysig lunch på PM Tak bild lånad från PM Tak

Vardagslyx är som sagt de små stunderna som blir lite extra och som inte var planerat från början. Det kan vara med familjen, vänner eller bara en stund för dig själv. Varför inte göra något som förgyller vardagen. Köp en bukett blommor, tänd lite ljus, duka middagsbordet lite extra fint även fast det serveras makaroner och köttbullar. Det finns enkla metoder som förgyller vardagen och som gör det lite extra minst lite mysigt…