Hemma hos oss blir det ofta att vi grillar kött eller kyckling. Däremot tycker vi om fisk men det blir sällan att fisken hamnar på grillen. Jag kan tänka mig att det var många som redan har premiär grillat eller kanske ska göra det till helgen. Hoppas att vädret visar sig från sin bästa sida.
När fantasin tryter
Det bästa med grillning är att man kan i princip grilla allt du gillar. Tryter fantasin finns det massor av grilltips och recept att söka efter på nätet. En av mina favorit sidor är Jennys matblogg, där hittar du massor av recept som passar vid olika tillfälle.
Grillar ni med kol, briketter eller gasol? I vår familj blir det oftast grillning med kol. Tips är att grilla med grilltermometer så köttet eller fisken blir perfekt.
Goda tillbehör och såser är ett måste. En av våra vänner införde en midsommar banan inlindad i bacon som vi sedan grillade, super gott.
När man grillar är det alltid bra med en grillhandske och kanske ett förkläde. Fina uppläggningsfat och snygg dukning alltid ett plus i kanten. På Lilla Hem har vi både ätbart som passar till grillning samt snygga uppläggningsfat från Potteryjo.

Förkläde från Boel & Jan

Fint till uppläggning från PotteryjoUppläggningsfat Potteryjo

Kryddor och köksmiljö

Ha en skön helg 🤗