En upp och ner-dag på många sätt idag. Storebror gick i pyjamas halva dagen, lillebror jr. har haft skrikfest och pulkaåkningen gick inte som lillebror hade tänkt sig…

Humöret går upp och ner

Överlag har det varit en bra dag. Jag somnade dock sur igår kväll och vaknade lika sur på morgonen. Stubinen har varit minst sagt kort. Jag skyller på tandvärken. Den verkar aldrig ge med sig utan jag knaprar värktabletter för fullt vilket känns sådär… Det medför också att mitt humör följer smärtkurvan. Inte så trevligt för de i min närhet.

Lillebror jr. verkar ha kommit in i fasen jag-avskyr-att-åka-bil-stadiet. Så fort vi sätter oss i bilen börjar han skrika. Så fort han slipper den blir han glad och nöjd.

Även om det inte rör sig om norrlandsavstånd blir det betydligt mer bilåkande här i Småland än vad lillebror är van vid. Det betyder mycket skrikande. Och en stressad mamma. Med tandvärk. Och två storebröder i baksätet som kräver att vi ska sjunga Staffan var en stalledräng på repeat. Högt. Föreställ dig ljudnivån i bilen.

Upp och ner i pulkabacken

I eftermiddags mötte vi upp bästa kompisen med barn i Hanaslöv och en töande pulkabacke. Det var riktigt mysigt. Den ende som inte njöt var lillebror. Han gillar inte kyla och att blöta ner sig. Och han gillar inte tumvantar. Eller att åka snabbt nerför en pulkabacke visade det sig. Men övriga i sällskapet traskade flitigt upp och åkte nerför backen. En kort fikapaus och sedan på det igen. Fantastiskt att få träffa bästisen vilket sker alltför sällan. Saknar henne så i mitt liv just nu.

Imorgon är en ny dag. Vi ska fira jullov för storkusinerna och kanske plocka in granen. Det bådar för en uppåtdag.