Vad svårt det är att veta hur mycket kläder man ska bylsa på barnen nu på vintern. Ena dagen är det plusgrader och regn för att nästa dag vara minusgrader och sol. Och den här blåsten – hur påverkar den barnen. Räcker vanliga kläder? Eller ska det vara underställ? Raggsockor? Halskrage?

img_3764-1

Storebror avskyr allt vad halskragar, ullstrumpor och extra klädlager heter. Som snart 3-åring har han väldigt bestämda åsikter om vad som är OK och inte att ta på sig. Hade han fått välja hade sprungit runt näck hela året.

Lillebror har inte samma bestämda vilja i det ämnet (än ska tilläggas), men vill helst att påklädning ska ske snabbt och smärtfritt. Hans protester rör numera vagnen. Får han bestämma är det till fots vi ska ta oss fram, inklusive hans själv. Vilket innebär att vi aldrig når slutdestinationen i tid. Varför stressa verkar hans filosofi vara.

Underställ i Merinoull

Jag har gett upp klädkriget och låter barnen hållas – inom rimliga ramar. Barnen är någorlunda nöjda och jag är någorlunda nöjd (och mindre svettig) vilket är fullt tillräckligt. Istället för att tvinga på flera lager kläder har jag upptäckt att jag kan anpassa det ENDA lagret de har på sig efter vädret. Jag intalar mig att de protesterar om de fryser (eller blir för varma för den delen).

När det är ”normalväder” (vad det nu är) får de ha sina vanliga kläder under ytterkläderna, men när det är minusgrader och snålblåst åker underställen fram.

Underställ V Underställ V Underställ E Underställ E

Brödernas underställ kommer från PolarnoPyret. Lillebror har fått ärva efter storebror och jag tycker att både byxor och body har hållit i två säsonger. När storebror var liten fick vi mycket bra hjälp från PolarnoPyrets butiksbiträde och vi bunkrade upp oss på allt från underställ till overall, mössa och vantar. Allt detta har lillebror ärvt.

Storebror har för övrigt haft sitt underställ i två säsonger också och det passar trots att han har växt på längd (inte så mycket på bredd). 

Mitt tips är alltså att besöka en PolarnoPyret-butik för att få hjälp av experterna!