I lördags eftermiddag/kväll tog sig familjen till Uncle Joe´s i Visby för att bowla och äta pizza. Det visade sig var ett genidrag av oss – en lyckad kväll där alla hade kul.

Storebror hade varit exalterad i flera dagar. I samma hus som Uncle Joe´s finns nämligen Kotteland, Visbys lekland. Efter varje besök har V krävt att vi ska gå upp en våning för att titta på bowlingen. Där han har sedan stått, vid räcket, med ögonen klistrade vid bowlingbanorna. Extra spännande har det varit vid discobowlingen.

Uncle Joe´s – nöjescenter i Visby

Uncle Joe´s ligger ett par kilometer söder om Visby centrum, i området som kallas för P18 (ett av de gamla militärområdena i Visby där bl.a. Region Gotland, träningscenter, skolor och andra företag nu huserar). Förutom bowling på 18 banor kan du spela biljard, lasertag, dart och squash på Uncle Joe´s. I källaren ligger Kotteland där de minsta kan rusa av sig. Det är fräscha lokaler och bra service. Positivt är att du i anslutning till nöjescentret kan äta barnvänlig mat.

Jag har aldrig besökt Uncle Joe´s efter kl.18:30, men vi var där på en löningslördag och jag tyckte mig ana att bowlinggästande barnfamiljer höll på att bytas ut mot mer partysugna vuxna när skymningen närmade sig.

Peppad bowlare

I lördags var det alltså dags för V själv att beträda banan efter att ha tittat på vid sidan om så många gånger. Efter utprovning av skor (väldigt stolt) kände vi på kloten och försökte oss på att få ner käglorna på rätt bana. Det blev inte många poäng för någon av oss, men som ögonen lyste på V varje gång ett klot rullade iväg…

Farmor och farfar var lämpligt nog med och medan storebror tillsammans med farmor hittade en egen teknik att få iväg klotet på tittade lillebror på med stora ögon. Han var nöjd med det och med att få skrika heja heja emellanåt.

En timmes bowling gick snabbt och när barnens kusiner med föräldrar anslöt sig tog vi oss an restaurangdelen istället.

Mumsiga mat

Mumsiga pizzor, frasiga pommes, krispiga nachos och syltiga pannkakor får sammanfatta valet av mat. Ketchup, bubbelvatten, stillsamma barn och mätta magar var ren bonus. Det var en hit att ha en aktivitet före restaurangbesöket. Då var barnen tillräckligt hungriga för att sitta still och äta utan tjat och efter maten tillräckligt trötta för att vilja mysa i farmors knä.

Båda barnen somnade i bilen hem och eftersom vi pratar barntider här (bowling kl.16, mat kl.17) hade sambon och jag en gemensam kväll i soffan.