Tidigare i veckan, när vädret inte var det bästa, har jag och barnen turistat i vår egen stad. Här följer tre Visbytips som du med barn med fördel kan testa. 

Visbytips 1: Åka det blågula turisttåget

Visbytips Turisttåg

I Visby finns två turisttåg som med jämna mellanrum kör runt i Visby samtidigt som en berättarröst förmedlar historisk och kulturell information om just Visby och Ringmuren. Ett av tågen, blågult till färgen, utgår från Öster centrum. Nästan varje gång vi ska till innerstan eller Hästarnas dal passerar vi tåget och barnen blir exalterade och vill åka. Här om dagen var det dags.

Barnen var väldigt taggade och tillsammans med en busslast pensionärer hoppade vi på tåget. Jag blev postivt överraskad och lärde mig en del om staden jag bor i.

Visbytips Glass
Kostnad: 70 kr för vuxen 40kr för barn från 3 år.

Avgångar: varje hel timme från kl.10 (kan ändras när säsongen kommer igång mer ordentligt) under sommarsäsongen

Rutt: Runt Ringmuren, en åktur på 25 min.

Mer info: Läs mer om det blågula tåget här

Visbytips 2: Äta glass på Glassmagasinet och Visbyglass

Visbytips Glass

Nere i småbåtshamnen finns två stora glassmagasin: Visbyglass och Glassmagasinet. Välj mellan mängder av glassorter och njut av både glass och att titta på turister som passerar förbi. Glass passar i alla väder!

Visbytips Glass
Under Almedalsveckan är det extra mycket folk i rörelser nere vid hamnen. Tänk på att det kan vara svårt att hitta parkering just under Almedalsveckan. Ställ hellre bilen vid Öster centrum och promenera genom stadskärnan ner till hamnen. Det ger ökad aptit på glass.

Visbytips 3: Besöka Fenomenalen

När du ändå är nere i hamnen avlägg ett besök på Fenomenalen – ett experimenthus. Vi var där första gången i fredags.

Visbytips Fenomenalen
hemsidan står det:

Välkomna till Fenomenalen – Science Center på Gotland, stället där du kan få uppleva en gnutta magi i vardagen. Vi arbetar med naturvetenskap, teknik och matematik och hos oss är det tillåtet att hitta nya lösningar på gamla problem.

Fenomenalen är som en minivariant av Tom Tits. Experiment, problemlösningar, spel, shower. I anslutning finns även en mysig butik som jag ska besöka nästa gång jag ska köpa present till något barn.

Visbytips Fenomenalen
Det är inte stort men tillräckligt för mina barn att underhålla sig 1,5 timme. Många saker var för äldre barn och vuxna men det fanns tillräckligt mycket för att både storebror och lillebror skulle vara nöjda.

Visbytips Fenomenalen
Jag kommer definitivt gå hit igen med barnen.

Kostnad: 70kr från 5 år

Öppettider: olika beroende på säsong. Det bästa är att kolla hemsidan innan man åker dit.

Adress: Skeppsbron 4