Det finns några saker som förgyller min vardag och som gör mig extra glad. Listan över saker ändras beroende på humör. Just nu blir jag lite mer förnöjd av poddar. Att lyssna på dem alltså.

Jag, en bokslukare av rang, prioriterar inte läsning av skönlitterära böcker just nu. Då är en podd ett bra substitut. Dessutom blir podden ett sällskap under tiden som jag viker tvätt, tränar eller går runt köksön med halvsovande bebis i famnen.

När jag skulle sammanställa min poddlista upptäckte jag att merparten av poddarna är gjorda av kvinnor. Mäktigt! Jag har inte reflekterat över det tidigare men det märks, i poddvärlden som i verkliga livet, att ett skifte är på gång. Kugghjulen har börjar röra sig och snart kommer kvinnorna ta sig och få mer makt och inflytande. Kvinnor kan!

Amerikabrevet

Amerikabrevet är en för mig nyupptäckt och relativt nystartad podd av Elin Renck och Fanny Reuterswärd. Om livet som svensk i New York. En öppen och ärlig och finstämd podd.

Trettio plus trevar

Högt och lågt, skratt och allvar, fest och arbete och alltid en känsla av att vilja ha mer när Klara Svensson, Tove Norström och Sofi Fahrman har pratat klart i Trettio plus trevar.

Skäringer & Mannheimer

Alltså vad dessa två kvinnor, Mia Skäringer och Anna Mannheimer kan leverera. Det är svårt att hålla tillbaka gapskrattet när de två diskuterar stort som smått i podden Skäringer & Mannheimer.

Stilsnack

Att för en stund få drömma sig bort till det perfekta hemmet och de perfekta kläderna är underbart. Feng shuiexperten Jannice Wistrand och stildrottningen Katarina Althin låter mig göra just det, utan pekpinnar. Podden Stilsnack gör söndagar extra mysiga.

Säker stil

Två mer ambitiösa kvinnor som dessutom verkar njuta av sin framfart är svårt att hitta. Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret kan det här med kläder och det är kul när de svarar på lyssnarfrågor i Säker stil.

Blankens Swanberg

Blankens Swanberg med förnamnen Cecilia och Johanna tar upp feminism, skor, kändisar och flera andra intressanta ämnen i sin podd. En i Stockholm den andra i LA. En bra kombo med bra självkänsla som verkligen behövs i den här världen.

Veckans Bläcka

LA, skönhet och nyheter från USA kan man sammanfatta Veckans Bläcka med. Jennie Hammar och Karin Bastin pratar om sina liv, upplevelser och tankar.

Tvillingpodden

Tvillingarna Angelica och Jessica Lagergren pratar öppet i Tvillingpodden om relationer, sex, förlossningar, mående och mycket annat. Emellanåt har de intervjuavsnitt.

Träningspodden

Lovisa Lofsan Sandström och Jessica Almenäs driver podden Träningspodden där de pratar om träning och livet. De betonar vikten av träningsglädjen, även vid prestationshöjande utövning.

Vattnet går

Nina Campioni intervjuar mammor om deras graviditeter och förlossningar i Vattnet går. När man är inne i bebisbubblan, som jag är, är det kul att höra om andras upplevelser kring allt det där.