I eftermiddag har vi varit på 2-årskalas. Barnens (än så länge) yngsta kusin har fyllt 2 år och om en månad blir han storebror. Underbart med många barn, snart blir de majoritet på släktträffarna. Efter 2 år inte är någon ålder tycker jag att föräldrarna hade helt rätt upplägg för kalaset.

Vi kom till kalaset på eftermiddagen efter mellis. Magarna var mätta och barnen leksugna. Efter paketöppning (vi hade köpt traktor med släp, verktyg och en bok) fick barnen leka fritt ute eller inne. Vi hann till och med att ta en familjebild innan de vita pikétröjorna smutsades ner av lek och gräs och chokladglass. Precis som det ska vara på kalas.

Till middag bjöds det på tacos med många val som passade både barnen och de vuxnas smaklökar. Småplock tycker jag är perfekt när det vankas middag när barnen är med. Alltid finns det något för alla. Eftersom tacos inte kräver servering direkt efter tillagning kunde vi äta när det blev tillfälle och magarna blev hungriga. Ett gående bord-upplägg som fungerade överraskande bra. Jag som ofta stressar upp mig inför en middag och som vill att allt ska klaffa, inkl. barns hunger och vilja att äta, kommet att ta med mig det här.

Efter maten blev det traditionell fiskdamm och barnen blev överlyckliga över godispåsarna. Lillebror skrattade så mycket när han först fick en diskborste på fiskespöt.

Barnen höll sig upptagna med sina påsar en stund. Tillräckligt länge för att vi vuxna kunde duka fram glass, jordgubbar och chokladsås. Det mumsades igen och efter det ännu mer lek.

En lagom nivå på kalasupplägg med barnen i fokus. Den nyblivna 2-åringen var nöjd, övriga barn nöjda och vi vuxna nöjda. Och mätta. Och trötta. Lagom till åskan bröt ut tackade vi för oss och åkte hem.