Det är väl nu, precis efter jul och före nyår, det är som vanligast att analysera. Att tänka tillbaka på året som har gått, att ta sig tid för reflektion men också att tänka på året som kommer, vad man vill ska hända.

Jag har varken haft bokslut för detta år eller kommit fram till vad jag vill att nästa år ska innehålla. Däremot känner jag att det är extra viktigt för mig att ta mig den tiden. Tid för reflektion. Förmodligen för att jag under 2018 vill känna mig mer harmonisk och uppnå ett mer balanserat liv (klyschigt men sant) än vad jag har gjort under detta år.

Just nu känns mycket i balans med två snusande barn i sängen och en på armen. Det gör mig lyckligare än lyckligast. Jag ligger i mörkret och blir lugn av att lyssna på dem. Men det finns dagar som inte är fullt så harmoniska…

Imorgon bär det av hemåt igen. Till ön. Till huset. Till katterna. Till fortsatt jullov. Det är alltid tudelat att åka. Lämna min sida av familj och släkt. Barnen har så roligt med sina äldre kusiner. Vi vuxna får tid att umgås. På riktigt. Samtidigt ska det bli skönt att komma hem. Till sitt eget. Till rutiner, matlagning, hopp i soffan, leksaksbilar, tvätthögar och nya insikter. Om hur vi lär oss något, av att resa och av att leva, tillsammans och med andra. Tid för reflektion…

Systeryster och jag hann inte fundera något över bloggen den här gången. Riktning, inriktning. Min älskade syster har kört på hårt under december, den mest intensiva perioden för butiksägare. Jag unnar henne ledigt i några dagar vilket jag hoppas att hon tar. Själv ska jag reflektera, analysera, planera så att jag kan välkomna 2018 med öppna armar.