I förgår var jag och de två äldsta barnen (4,5 år och snart 3 år) på teater. Under sommaren sätts nämligen Alfons Åberg upp i S:t Clemens ruin här i Visby.

Tillsammans med en kompis till barnen blev det en eftermiddagsutflykt. Vi parkerade cyklarna vid den fina utsiktsplatsen ovanför Domkyrkan och tog trappan ner till kyrkan och sedan vidare till S:t Clemens ruin.

S:t Clemens ruin

S:t Clemens ruin sitter samman med hotellet med samma namn. Det är ett mysigt hotell med härlig innegård. Jag kan verkligen rekommendera hotell S:t Clemens om du letar boende i Visby.

Det kändes som ett ovanligt ställe att ha teater på, men det var härlig kuliss bakom kulisserna. Vädret gjorde nog sitt till också.

Alfons Åberg som teater

Så, hur var då teatern? Vi var på premiären. Den höll på i 40 minuter och lillebror tröttnade när det var en liten stund kvar. När jag frågade barnen efteråt vad de tyckte svarade de bra. ”Men den var inte rolig för Alfons var ju stor” menade lillebror på. Och han har en poäng. Det var lite speciellt att se en vuxen man klädd i Alfons kläder spelandes ett barn.

Tre av Gunilla Bergsgröms böcker om Alfons Åberg har gjorts om till teater och mycket känner vi igen. Storebror har återgett flera av scenerna idag.

Jag gillar initiativet och inlevelsen och det väl utförda jobbet men jag vet inte riktigt om det är värt 150kr per person (barn som vuxen). Av mig får Alfons Åberg som teater tre av fem stjärnor.