Vardagen är tillbaka vilket är ganska skönt tycker jag. Natten och förmiddagen var ingen höjdare för mig och lillebror (lite sömn på grund av vällingavvänjning), men efter lunchvilan visade vi båda bättre humör.  Eftermiddagen spenderades i Tallunden, en lekplats/park i södra Visby. 


Tallunden har, som namnet antyder, många tallar. På sommaren spänns det upp hängmattor mellan trädstammarna för de som vill slappa en stund. Det är i övrigt en park som har det mesta – stora grönytor, fotbollsplan, pulkabacke, utegym för vuxna, grillplats, bra parkeringsmöjligheter och, det viktigaste av allt, en lekplats.


Lekplatsen är utrustad med saker som passar både stora och små barn. Faller inte tåget, klätterställningarna, rutschkanan, gungorna, grävmaskinen eller balansbrödorna barnen i smaken brukar trädet med de hängande grenarna väcka intresse. På sommaren blir det en tät lövkrona som når ner till marken och ett perfekt gömställe när man leker kurragömma. De äldre barnen brukar roa sig med att klättra upp till toppen av trädet. 


Det finns också en trojaborg som man kan springa runt i. Tallunden är en populär park men eftersom den är rätt stor har jag aldrig upplevt att man behöver trängas. 


Idag när vi var där lekte vi mest vid tåget och i borgen som omringar lekplatsen. Snöfallet gav vika för solen och eftersom Tallundens lekplats ligger som i en sänka var det riktigt skönt väder. 


Omgivningarna runt Tallunden är inte så vackra men besök gärna parken om du befinner dig i Visby eller i närheten i sommar. Du kan slappa (eller träna) medan barnen leker.