Jag har något att se fram emot. Ofta njuterjag lika mycket eller mer inför ett evenemang som under själva evenemanget (Michael Dahlén skriver om fenomenet i sin bok Nextopia). Men den här gången vet jag att det kommer att bli roligast under själva träffen – Talldungen, Österlen och vänner känns som en självklart lyckad trio.

Jag kommer nämligen möta våren i Österlen tillsammans med kära gamla vänner. I nästan två hela dagar ska vi umgås och ta igen tid. Vi bor alla vanligtvis i olika städer och livet gör att vi inte hinner höras eller ses så ofta som jag hade önskat. Nu kommer vi att få njuta av konst, vackra landskap, mat och varandra.

Vi ska bo på Talldungens gårdshotell där vi ska äta och sova gott. Vem som får äran att få förstörd nattsömn genom att dela rum med mig är ännu inte bestämt. Min ständige följeslagare sedan 6+9 månader ska nämligen följa med och han har fått väldigt tidiga morgonvanor på sistone.

Jag har aldrig bott på Talldungen förut men av bild- och textspråket på deras webb att döma verkar det vara ett mysigt hotell helt i min smak. Som vanligt ser jag fram emot frukosten (älskar hotellfrukost).

Först blir det påsk, men sedan… sedan är det dags att möta våren på Talldungen. Jag längtar.