Jag har tidigare skrivit om hur jag uppskattar när jag upptäcker uppfinningar som underlättar livet. Nu har det hänt igen! Vi har blivit med städhjälp. Och det med skiftande resultat. Låt mig presentera den mest pålitliga städhjälpen i hemmet – vår robotdammsugare Roomba

robotdammsugare Roomba

Vår älskade städhjälp – Roomba

Det var min sambo som spontanhandlade Roomba. Jag måste erkänna att jag var skeptisk till en början. ”Varför en robotdammsugare när man kan dammsuga själv? Så lång tid tar det ju faktiskt inte!” Men oj så fel jag hade.

Roomba – en robotdammsugare att räkna med

Roomba har nästintill blivit min bäste vän. Hen tar sitt uppdrag på största allvar. Eftersom tid är en bristvara har inköpet av robotdammsugaren frigjort många timmar för mig. Timmar att lägga på annat – lek med barnen, matlagning, träning, SÖMN…

Enda nackdelen skulle vara ljudet. Den är rätt högljudd, men eftersom vi bor i ett tvåvåningshus kan vi hålla oss undan när den är igång. Dessutom är det en underbar känsla att komma ner till ett städat golv på morgonen – fritt från smulor, dammtussar och katthår. Jag skulle kunna dammsuga hela dagarna med en vanlig dammsugare utan att få bort katthåren lika bra som Roomba gör.

Mer städhjälp

Det finns fler som älskar vår robotdammsugare – storebror och lillebror! Storebror är lite rädd för den, men vill gärna hjälpa till att tömma filter och trycka snabbt på startknappen innan han tar skydd i soffan. Lillebror däremot. Han är besatt av den och så fort han ser den ska han fram och trycka på knapparna.

Robotdammsugare

Lillebror och hans älskade Roomba

Dammsugare överlag verkar vara en favorit hos honom. Han har fått ärva en leksaksdammsugare av sin storebror men den har gått sönder. Kanske att tomten har en ny i säcken…

dscf1358

dscf1381

Annars är han lika nöjd att använda de riktiga dammsugarna. När jag behöver två händer fria är det lätt att öppna städskåpet och låt lillebror gå loss med dammsugaren. Storebror var likadan i den åldern. Resultatet blir dock inte lika bra. Där vinner Roomba överlägset!