Att fylla 10 år och få en upplevelse i present istället för saker som man kanske redan har eller rent av inte alls vill ha utan som läggs på hög. H valde att ge sin bästa kompis en picknick teater i Kalmar.

Sista föreställningen Lasse-majas detektivbyrå uppsatt på Skälby 4h gård.

En dag i Kalmar

Vi åkte bilen på förmiddagen mot Kalmar 🚗🌬. Tjejerna valde Ikea som lunchstopp, kan säga att vi var inte ensamma på Ikea över lunchen. Efter vi ätit åkte vi till Stensö och badade💦. De hoppade från bryggan och simmade bland vågorna. Ett trevligt badställe. En glass till svalka innan vi begav oss till teatern 🎭.

Teater med picknick

En lagom lång föreställning på knappt en timme, alldeles perfekt. Duktiga skådespelare med blandning av sång och teater. Lasse-majas detektivbyrå utspelade sig på en gräsyta bakom caféet på 4h gården. Där hade de byggt upp små hus som blev Valleby stad. Valleby hade fått ett sommarmysterium att lösa. Vem tog pengarna på caféet och hur kom Lasse och Maja på kodningen till rånaren? Det blev ett fall för Lasse och Maja som hjälpte poliskonstapeln att lösa fallet.

Medan teatern utspelade sig, dukade vi upp picknick och slog oss ner på filten. Den enda nackdelen var att solen gassade i nacken på oss och det fanns dåligt med skugga att söka skydd för solen. Men vi lämnade Kalmar med ett leende och alla var nöjda med dagen. 🤗