Oj vad tiden försvinner, nästa vecka är det skolavslutning för vår del. Nu känns det att barnen vill ha sommarlov, konstigt egentligen hur kroppen ställer in sig på ledighet. Det gäller även för mig själv, men riktigt än tar jag inte ledigt även fast jag kommer att vara ledig mycket i sommar. Jag ska passa på att ladda batterierna för vad komma skall. Det är fortfarande mycket planering innan Lilla Hem kan öppna. Vi har iallafall satt datum till när dörrarna ska slås upp för den nya butiken, inbjudan kommer i slutet av sommaren så håll utsikt.

 Sommarlov

Tänk att liten blir stor, våran stora kille ska sluta 6:an och till hösten ta steget mot nya äventyr inom skolvärlden. Jag är så nöjd att vi valde en liten skola som Friskolan Kronobergshed, 9- av 10 gånger har vi varit nöjda. Den enda nackdelen är väl egentligen om barnet inte klaffar med någon kompis. Utbudet är inte lika stort när det är små klasser, i 6:an har de varit 8 elever sista terminen tala om lyx på lektionerna :-). Just i fallet att hitta kompisar har ingen av våra barn haft några större problem att hitta kompisar utan det har alltid funnits. Nu blir det en radikal skillnad att komma till en större skola med mellan 23-28 elever/klass men det känns som att O är mogen för det. Men visst kommer det kännas konstigt när han kommer ut på trappen och ska säga hej då till lärare och de kompisar som ska till andra skolor. En liten mammatår kan nog leta sig fram i ögonvrån. Men med ett helt sommarlov framför sig känns hösten och skolvärlden ganska avlägsen.

Skolavslutning

Sommarlov med doftande lavendel

 

En skön sommar.

 

Ja vem bestämmer vad en skön sommar är, troligtvis bara du själv. Jag har skrivit en punktlista om hur sommarens planer för mig och min familj kommer att se ut. Den kommer säkert att ändras på vägen.

  • Bad – mycket bad tycker jag hör sommaren till
  • Utflykter – behöver inte vara så långt, räcker en tur till glasskiosken vid fint väder
  • Besöka båda mina favorit öar Gotland och Öland. Gärna flera gånger under sommaren.
  • Träning – ja jag behöver komma igång med min löpning. I år ska jag dock inte springa merän ett lopp men lite träning kommer behövas även inför det loppet.
  • Färdigställa projekt hemma – så som måla huset, göra klart mitt trädgårdsland
  • Tillåta mig egentid – långa promenader, en ridtur och en bra bok. Saker som verkligen boosta energi
  • Hitta på aktiviteter med barnen – var lyhörd för deras önskningar
  • Ta dagen som den kommer – man behöver inte hinna med allt

Sommarlov med bad

 

Lugnet vid havet

Ta dagen som den kommer och njut av sommaren.

Va rädda om varandra och ha en fortsatt skön helg!