Ja så var det äntligen dags, smygpremiär på filmen Fifty shades darkerSf bio i Växjö. Som vi har väntat på denna film, att det skulle ta sådan lång tid mellan Fifty shades of grey och sin efterföljare att har premiär. Kul med smygpremiär, inte ofta jag hinner med det.

Pinchos innan bio

Eftersom att filmen började först kl.21 bestämde vi oss för att boka bord på Pinchos i Växjö. Kedjerestaurangen Pinchos marknadsför sig som världens första app-restaurang. Ett nytänk som passar in i vår skämvardag. Du laddar enkelt ner restaurangens app i telefonen. Genom din telefon beställer du dryck och mat. När du ätit färdigt och är mätt betalar du även genom din telefon.

När vi anländer till Pinchos träffar vi hovmästaren som visar oss till vårt bord. Han servera oss popcorn och stämde av så att vi visste hur beställningen gick till. Vi beställde sedan genom appen och vi började med dryck. Ett par minuter senare plingar det till i telefonen att våran dricka finns att hämta i baren. Lika enkelt gick det att beställa vår mat. Det är små tapas rätter och på menyn visas bilder med utförlig information av vad som ingår.

Ingen gillar allt, men alla gillar något. Bild lånad av Pinchos

Vi börjar med baconinlindande dadlar, kycklingspett i lime och chili, chili på högrev, stekta räkor och mycket annat gott. Lagom rekommenderade antal rätter är mellan 4-6 stycken.

Hela atmosfären i restaurangen är i cirkustema. Kul inredning med mycket detaljer och missa inte en tur till toaletten för att pudra näsan innan ni går vidare. Toaletten är en upplevelse i sig :-). Pinchos gav ett bra intryck och hit kan jag tänka mig komma tillbaka vid fler tillfällen. En riktig mysig krog att äta med ett kompisgäng eller som en barnfamilj till en vettig peng. Här finns någon maträtt som passar alla.

Kul inredning inspiration cirkustema.

Ännu en rolig detalj i inredningen av restaurangen.

Vidare mot huvudmålet – bio

Mätta och goa tar vi oss mot biosalongen. Där delas ut goodiebag, popcorn och dricka. Vi hittar våra platser och slår oss ner för att njuta av filmen som varar i 1 tim och 55 minuter. I Fifty shades darker visas lite mer från Chrisitans barndom och förflutna vilket gör att Ana och Christian kommer närmare varandra än tidigare och handlingen i filmen får en lite mer romantisk sida. Det är lika mycket sex som i första filmen men denna gången på lite andra villkor. Dakota Johnson som spelar Ana spelar sin roll väl, likaså hennes motpartner Jamie Doranan – Mr Grey gör ett bra jobb. Jag som har läst böckerna tycker att filmen är helt klart värd att se. Sen är det klart en kortare version än böckerna men filmen har ändå fått med helheten från boken. Vabruari piggas upp med glitter och glamour, snygga skor, smycken, mycket hud och fantastiska klänningar. En bra avslutning på en helt vanlig vardag i vabruari.

Fifty shades darker – bild lånad av SF