Idag har det varit ett reportage om leksaksbutiken Lilla Bus i tidningen Smålandsposten. Jag blev intervjuad om mina jultraditioner och hur det är att vara ägare till en leksaksbutik under juletider. 

Smålandsposten

Bild lånad från Smålandsposten

Reportage i Smålandsposten

JAG HAR JULAFTON ÅRET OM

Som leksakshandlare är det jul året om. Eller i alla fall varje dag som det kommer en ny leverans. Viktoria Åkesson Forss driver leksaksbutiken Lilla Bus i Alvesta. Ett fantastiskt jobb med mycket glädje, menar Viktoria som nyligen flyttade butiken till modernare lokaler på Storgatan i Alvesta. Ett tufft butiksklimat till trots, har Viktoria hittat en helt egen nisch med sin egendesignade och personliga butik.

– Bra leksaker ligger också i tiden. Föräldrar i dag är väldigt medvetna och måna om vad barnet ska ha och behöver.

Just nu råder högkonjuktur i butiken och Viktoria har till och med öppet två timmar på julafton. Därefter åker hon och familjen hem till föräldrarna i Vislanda. Viktorias bidrag till julbordet är detsamma varje år: skinka.

– Det är min absoluta favorit på julbordet.

Som leksakshandlare och förälder vurmar hon förjulen.

– Jag kör hela racet med bakning, pyssel, pynt och allt. Jag älskar julkalendern, det är så mysigt att titta tillsammans med barnen på morgonen.

Hon slår in paket hela december. Ändå räcker paketpassionen också till alla privata julklappar, som hon anser ska vara i överflöd. Mest blir det till de två barnen. De vuxna brukar köpa julklappar och skänka till välgörenhet i stället för till varandra. Vissa år har de även julklappslotteri. Tomten existerar i allra högsta grad i familjen Åkesson Forss.

– Det har jag övertygat mina barn om. Och än är det ingen som vet vem som är bakom masken. Kanske är det helt enkelt tomten.


Tack Smålandsposten för att ett fint reportage om Lilla Bus. Trevlig helg på er!

Tips: Nu på lördag och söndag är det fri frakt på allt i webbshoppen