Medan mannen for iväg på jobb norr över packade jag bilen med barn och tog båten till Småland. En snabbvisit till Småland blev det. Och vi hann med några favoriter i repris.

Vislandabadet och stenbrott

Efter en tidig morgon med båtresa och ett par timmars bilfärd var det skönt att komma fram till mina föräldrars hus. Det var varmt i luften men molnen skuggade solen emellanåt. Och det var alldeles vindstilla. Det var med andra ord perfekta förhållanden för ett dopp i stenbrottet som finns på mina föräldrars mark.

Vattnet låg spegelblankt och det var tyst och stilla. Harmoni. Jag kunde sänka axlarna, slappna av och njuta av stunden.

En av de varmaste dagarna badade vi i Vislandabadets sköna bassänger. Lillebror som har varit lite av en badkruka (ärvt efter mig) vände och hängde orädd med på storebrors bassängkonster.

Kattungar

Mina föräldrar har skaffat tre kattungar. Hur söta är inte de här små liven? Mitt barndomshem behöver katter och mina föräldrar behöver katter. Tyvärr var de lite för skygga för att bli kelade med på heltid men det kan också bero på ljudnivån av tre barnbarn på besök.

Strandbjörket

Sista dagen åkte vi till Strandbjörket i Växjö. Där finns en stor lekplats där barnen kan rusa av sig. Det lektes och skrattades och stojades. När lillebror jr. var vaken röjde han också loss bland gungor och sand.

Fyrhjuling

Motor- och hjulfantasten fick chans att köra egen fyrhjuling hemma på gårdsplanen hos mormor och morfar. Mycket nöjd.

Förutom det har vi hunnit med att äta vinbär, glass och blåbär, byggt mängder med smålego och hoppat i sängarna. Blixtar och dunder har det varit på kvällarna. Strax efter att jag tog bilden med en blodröd sol som går ner bakom trädtopparna kom åskan med besked.

Imorse gick färden tillbaka till Gotland. Tack Småland för den här gången. Vi ses snart igen.