Bubblan av välbefinnande när man efter en dag i skidbacken njuter av goa vänners sällskap, mat och härliga barn som springer runt och leker. Detta är när skidsemester är som bäst.

Ett glatt skidgäng

Detta året på vår skidsemester styrde vi kosan mot Orsa Grönklitt ett helt gäng av fem familjer som hängde ihop. Vilket skidgäng, här spelar det ingen roll vems barn du har med dig i liften eller i backen. Alla blir en enda stor skidfamilj.

Mot centrumliften i Orsa


Om du har riktigt tur påväg upp till toppstugan i sittliften finns det möjlighet att se en skymt av vargarna från Rovdjursparken. Parken gränsar till skidanläggning. Idag såg jag även den maffiga sibiriska tigern som tog sig en tur ut i det vackra vädret. Vilket maffigt djur tigrar är. Åker du sedan förbi i blåbärsbacken och turen är på din sida kan snöleoparden ligga och vila sig.


Sibirisk tiger i Orsa Rovdjurspark. Bilden är lånad från Orsa Rovdjurspark.

Just skidsemester är något speciellt. Du är ute och rör på dig hela dagarna då är det skönt att komma in från en heldag i backen. Lulla runt i ditt underställ innan det blir en bastu och dusch. Ingen orkar vara uppe länge utan kryper gärna till kojs tidigt. Har du tur hinner du läsa ngr rader i en bok innan ögonen går i kors och du somnar. Fjälluften tär på orken men en unberbar härlig semester.

I år har hela gänget valt att bo på vandrarhemmet som ligger precis vid backen och där man hoppar på liften. Rummen är 2 bäddsrum med egen toalett och handfat på rummet, sen finns det några 4 bäddsrum. Resten är av utrymmerna är gemensamt. Fördelen med att bo såhär är att barnen leker, vi föräldrar hinner umgås och du slipper ta dig till backen utan knäpper på dig skidorna och sen är du på g.


Skidorna är på så nu drar vi

Strax blir det ytterligare en skiddag i backen ⛷❄️