I måndags var det halvtråkigt väder på Öland så hela sällskapet bestämde sig för att åka på utflykt till fastlandet. För familjens del innebar det Skälby 4H-gård och Sagolandet i Kalmar. 


Barnens dinosaurietokige kusin på fyra år föredrog A world of dinosaurs – Europas största dinosauriemuseum. Han var väldigt nöjd med den upplevelsen.

A world of Dinosaurs - Europas största dinosauriemuseum i Kalmar

Bild lånad från A world of dinosaurs

Skälby 4H-gård

Då V inte är lika fascinerad av de utdöda jättedjuren besökte vi istället något mindre men mer levande djur på 4H-gården i Skälby, Kalmar. Höns, kaniner, getter, katter, grisar… Vi hann inte riktigt med att träffa alla djur förrän V upptäckte lekplatsen och Sagolandet som låg i anslutning till gården.

Skälby 4H-gård och Sagolandet

Biltokig E som blev hungrig strax efter


Skälby 4H-gård - kaniner

Rädda kaniner som gjorde rätt i att fly när E närmade sig

Skälby 4H-gård - grisar

Stor sugga, många kultingar – ungefär som hur jag känner mig idag

Kort där efter blev E hungrig (som han oftast är nu när han har slutat med välling nattetid). Vi delade på oss. Mannen och V lekte på lekplatsen och i Sagolandet medan E och jag fixade lunch.


Eftermiddagssol och kvällsdopp

Efter att ha slagit ihjäl några timmar i ett regntungt Kalmar tog vi bilen över bron till Öland igen. Vi hade kunnat stanna längre stund på Skälby 4H-gård och i Sagolandet om inte mat- och sovklockan hade ringt. 

Men det gjorde inte så mycket för när vi nådde stugan sträckte solen sig igenom molnen och vi fick en varm och skön eftermiddag och kväll på ön. Det blev till och med ett kvällsdopp i havet för killarna.