Det var några dagar sedan jag tittade in på bloggen. Så vad har hänt sedan sist? 

Stockholmsvisit och konfirmation

I onsdags förra veckan åkte hela familjen till Stockholm. Mannen för att jobba det sista inför semestern och barnen och jag för att roa oss. Vi passade även på att fira min kusin som konfirmerade sig på lördagen.

Det var nästan ett år sedan jag var i Stockholm, staden som jag bodde sju år i innan jag flyttade till Gotland. Många minnen, många platser, många människor, mycket historia – en perfekt stad att kunna besöka emellanåt. Jag har dock aldrig ångrar flytten från Stockholm till Visby.

Vi hann med mycket under vår korta vistelse:

  • Besöka Spårvägsmuseet – stor hit bland barnen.
  • Åka tunnelbana och buss – som de lantisar vi (och barnen)är var det roligaste under hela vistelsen i Stockholm att ”åka tunnelbana under jorden” enligt V. 
  • Leka i Humlegården och Vasaparken – fina lekplatser där barn i många åldrar har skoj. 
  • Besöka Skansen – överskattat enligt min mening. Barnen var i och för sig trötta och inte alls på humör för att dras runt inhägnader för att kolla på trötta renar, skygga mårdar och uttråkade kossor. Jag tycker inte att det var värt pengarna. Klappa ormen på Skansenakvariet och att se en tant ramla när hon jagade en Kanadagås som hade tagit dotterns pommes var höjdpunkten den dagen. 
  • Fika i Kaknästornet – medan jag var i kyrkan för att bevittna kusinens konfirmation hade mannen och barnen utsikt över större delen av stan från Kaknästornet. 

Sommarlov, semester och strandhäng

V har redan haft sommarlov från förskolan i ett par veckor och idag gick mannen på semester. Vi firade genom att ha en dag på stranden. Gnisvärd närmare bestämt. Det var en härlig dag med sol och bad (doppa tån för min del) och sandgrävning.


När vi flyttade till Gotland, mannen och jag, hyrde vi ett vinterbonat sommarhus i Gnisvärd i ett par år. Ett underbart ställe som jag trivdes bra i, särskilt sommartid. Det är alltid kul att komma tillbaka till stranden som vi hade gångavstånd till en gång i tiden, före småbarnsåren.

Förlossningsförberedelser

På tal om småbarnsåren – jag har rotat fram de förlossningsförberedande böcker jag har läst under alla graviditeter. Först ut i högen är Gudrun Abascals Att föda.


Ja, det var väl lite av det som har hänt sedan sist. Nu dags för lite litteratur innan jag släcker sänglampan.