Så har det blivit dags för en recension av Rom. En stad som varken jag eller mannen hade besökt tidigare men som kändes som den perfekta bröllopsresan för paret med småbarnen hemma. 


Och det blev verkligen bra! Om det berodde på Rom eller på att vi i själva verket var på bröllopsresa och att det inte hade spelat någon roll vart vi hade åkt bara vi fick vara tillsammans låter jag vara osagt.

Flyg till och från Rom

Fyra nätter (söndag-torsdag) fick vi i Rom. För vår del var det perfekt att åka dagen efter bröllopet – vi kunde lämna städning till andra :), och vi var fortfarande i bröllopsruset som faktiskt höll i sig hela resan. Det kan jag starkt rekommendera!

Vi utgick från Visby och var därför tvungna att mellanlanda i Stockholm på vägen dit och hem. På vägen dit flög vi Norwegian och på vägen hem SAS.  Det finns många prisvärda biljetter, särskilt med Norwegian, om man är ute i lite god tid.

På flyget dagen efter bröllopet – taggade för fyra nätter i Rom

Boende i Rom

Min man är grundlig researcher när det kommer till hotell. Han kollar fakta, jämför olika hotell, kollar upp områden i staden, osv. Själv orkar inte vara fullt så engagerad, men jag är glad att han tog sig den tiden för vilken pärla han hittade.

Efter att ha kommit fram till att Trastevere var ett bra område att bo i, på andra sidan Tibern men ändå gångavstånd till shopping, kultur och god mat. Dessutom ett av de hippare områdena med trånga gränder, mysiga barer och personliga affärer… Där, i Trastevere, ligger hotel Santa Maria.


Hotellet kanske inte ser mycket ut för världen och tre stjärnor kanske inte mycket, men oj vilken pärla! För det första – Santa Maria har en fantastisk innergård med apelsinträd, grönska och sittplatser. En riktig oas som var fantastisk att komma till efter att ha varit ute på stan en hel dag. Från trafikkaos och tryckande värme till lugn och svalka.För det andra – serviceminded personal. Personliga och tillmötesgående, i allt från receptionisten till frukostpersonal. De fick alla gästerna att känna sig välkomna och sedda. Ägarinnan var där ofta och alla hade ett leende på läpparna. En väldigt avslappnad och familjär atmosfär.

För det tredje – det lilla extra. Såklart gratis Wifi. Men också gratis cykeluthyrning. Happy hour där småplock ingick vid beställning av dryck, en helt OK frukostbuffé som ingick i priset. Före middagen tog vi en drink och lite småplock på innergården.Det vi kunde klaga på var sängarna. Vi fick ont i ryggarna. Själva inredningen var inte den mest moderna, men det var rent och fräscht och rummen städades varje dag så det vara bara ett litet minus i marginalen.

Vi bokade hotellrummet via Hotels.com eftersom vi hade några gratisnätter att utnyttja, men det går att boka direkt på hotellets egen hemsida. Rummen är få och verkar gå åt snabbt.

Håll utkik efter nästa guide om Rom – sevärdheter och restaurangtips!