Snart är det dags att fira världens bästa H. 8 år och önskelistan över presenter är lång. Det kommer därför inte vara några problem att köpa saker att slå in. Det ska också bli kul att handla till någon som uppskattar innehållet mer än snöret och pappret runt presenten. 

Presenter till 8-åring en lätt match

Jag tycker att 8-åringar nästan är lättast och roligast att köpa födelsedagspresenter och julklappar till. De har blivit så pass stora att man kan köpa ”riktiga” saker till dem. Saker som de inte växer ur direkt utan som man vet kommer att vara med ett tag. De är också i gränslandet mellan lek- och tweeniegrejer. Dockor och bilar kan vara lika uppskattat som örhängen och tuffa skor. Valen är därför oändliga. Det skulle väl vara enda svårigheten då, begränsningen…

Tips på presenter till en 8-åring

  • Pyssel är nästan alltid uppskattat. Att stänga av omvärldens brus en stund och få jobba kreativt kan båda unga och gamla behöva.
tips på presenter till 8-åring

Skapa med silkespapper och klistermärken. Kirigami finns hos Lilla Bus.

  • Presentkort. Att själv få välja måste vara bland det mest uppskattade en 8-åring kan få. Strosa runt i affären, känna och klämma och prova och bestämma. Vara stor för en stund.
tips på presenter - presentkort

Presentkort till klädkedja, bio eller leksaksaffär.
Bild lånad från Stadium.se

  • Kläder/skor. Upptäckten av fåfängan och viljan att själv få välja kläder i garderoben gör att mjuka presenter inte alls behöver vara tråkigt att få.
  • Böcker till någon som alldeles nyss knäckte läskoden. En ny värld som har introducerats. Små och stora bokstäver som bildar ord som bildar meningar. Välj en lättare bok för att öva upp läsförmågan eller utmana med en komplicerad bok för den vetgirige.
Tips på presenter till 8-åring - bok

Nicke Nyfiken får ett jobb – kan vara en utmaning för en 8-åring. Finns hos Lilla Bus

  • Låt blivande 8-åringen själv få skapa sin önskelista hos Lilla Bus. Inköpen blir så mycket lättare för dig och det blir garanterat lyckade presenter. Jag har skrivit om önskelistan i ett tidigare inlägg.