Min syster och jag är bloggen där två småländska systrar skriver om att leva drömmen – den ena har startat en leksaksbutik och den andra har flyttat till Gotland.

Profilbild Min syster och jag. Magdalena Åkesson och Viktoria ÅkessonTvå olika liv men som ändå länkas samman med systerskap, gemensamma projekt och intressen.

Hur är det att tillbringa dagarna bland studsbollar, leksaksspadar och utklädningskläder i leksaksbutiken Lilla Bus? Och hur blev det när Magdalena fick tre barn inom mindre än fyra år?

På bloggen delar vi med oss om Ringmur och lagerrensning, om längtan och drömmar, om ditt och datt…

Fem snabba med min syster Viktoria

Det är med ett stort leende på läpparna jag tänker på Lilla Bus och hur lyckligt lottad jag är som får göra detta.

 • Hur ser en vanlig dag ut i ditt liv?
 • Vad gör du för att koppla av?
 • När kryper du ner i sängen och släcker lampan för att sova?
 • Var hittar vi dig en fredag kväll efter jobbet?
 • Varför ska vi läsa bloggen minsysterochjag?
Viktoria Åkesson Forss ägare av leksaksbutiken Lilla Bus minsysterochjag.se

Storasyster Viktoria

Fem snabba med min syster Magdalena

Det mesta upplevs som kaos just nu, men det är ett underbart kaos.

 • Hur ser en vanlig dag ut i ditt liv? Jag blir väckt av någon av barnen, frukost under kaos, påklädnad under mer kaos, iväg till förskola, hem eller ärenden på stan, snabblunch, hämta på förskola, mellis under mindre kaos, utelek, matlagning och middag under största kaoset, bad och läggning avbarn, plockning, egentid. Det mesta upplevs som kaos just nu, men det är ett underbart kaos.
 • Vilken är din favoritblogg? Det är svårt att bara nämna en blogg. Föräldrarbloggar är alltid kul att läsa, men några som jag har följt länge är Attvaranågonsfru, Cecilia Blankens och Malin Wollin just för att deras texter är vackra, roliga, ärliga.
 • Vad gör dig glad? Mina barns upptåg, löpning, bloggen och stunden på kvällarna i soffan med min man gör mig glad.
 • När stressar du som mest? När mina planeringar spricker eller när jag måste fatta obekväma beslut.
 • Varför ska vi läsa bloggen minsysterochjag? För att få följa med min syster på den spännande resan framför och bakom disken hos leksaksbutiken Lilla Bus. För att få följa mitt och mina krabaters liv på den magiska ön som alltid alltid överraskar mig. Och för att emellanåt få sig ett skratt.
  Magdalena Åkesson minsysterochjag.se

  Lillasyster Magdalena

Om leksaksbutiken Lilla Bus

Leksaksbutiken Lilla Bus ligger på Storgatan i Alvesta. Lilla Bus öppnade november 2006 med affärsidén att bedriva en traditionell leksaksbutik med ett brett sortiment, härlig atmosfär och en upplevelse av inspiration, ”en riktig leksaksbutik”.

Lilla Bus har ett brett urval av produkter, inga fula pappkartonger utan allt ligger i skålar och varje hylla har sin skyltning. Utbudet av produkter har utvecklats och nu säljs även en del barnkläder för åldern 0-6, märken som du inte hittar överallt bl.a. från Villervalla, MaxoMorra och Geggamoja.

På Lilla Bus har vi bra och smarta leksaker men även en hel del inredning till ditt barnrum. Vad sägs om plåt- och träleksak till de mindre, prinsessklänning och piratsvärd för de busiga eller läckra trämöbler till ert underbara barnrum? I butiken hittar du det som förgyller tillfällena för spralliga barn – stora som små…