Så är vi här. Där vi kan slappna av ordentligt. Utan några måste. Äntligen. Öland. Mina barndoms somrar. Förhoppningsvis även mina barns somrar för många år framöver. 

Öland 2017
Vi åker hit, till mina föräldrars stuga på Öland, drygt en vecka varje sommar. Genast slappnar jag av och kroppen blir ledig från stress och krav.

Öland – bokens ö

Tiden på Öland före barn spenderades läsandes, i solstol, i soffa, på stranden, i stugan, i bilen… Jag förknippar fortfarande Ölandssemester med läsning och även om det blir långt ifrån samma mängd som tidigare läser jag mer här än hemma. TV är aldrig riktigt ett alternativ och WiFi existerar inte i stugan. Det gör det så mycket lättare att plocka upp en bok på kvällarna.

Att föda har jag läst klart. Nu unnar jag mig att läsa Gone Girl som jag påbörjade i Rom men inte har öppnat sedan jag kom hem.

Öland – solens och vindarnas ö

Förutom att läsa har jag och V försökt flyga drake men otroligt nog har det inte blåst särskilt mycket idag. Istället tillbringade vi förmiddagen i Borgholm och eftermiddagen på stranden.

Öland - äta glass
Till Vs stora glädje fick han sitta i en kajak. Ägaren var snäll nog att lyfta i honom och visade honom hur han skulle använda paddeln. Kanske en blivande kanotist.


Killarna badade till och med i, vad vi uppskattade som, det 18-gradiga vattnet. E ville bli doppad flera gånger. Annars har klättrat på stenar och gräva i sanden varit favoritsysselsättningar för barnen.


På kvällen kom efterlängtade kusiner hit och imorgon bär det av till fastlandet för träff med gamla tjejgänget med respektive och barn. Semester helt enkelt. Härligt!