Nytt år – nya möjligheter. 365 dagar som väntar på dig och som du kan fylla med vad du vill. Förändring. En ny väg som stakas ut. En dörr som stängs och som aldrig öppnas igen. Eller är det så att du på dag 26 gläntar på den stängda dörren och råkar kliva på den redan upptrampade stigen? Så mycket för ny riktning och nyårslöfte.

nyårslöfte

Nyårsafton 2013 och höggravid. Fem dagar senare kom storebror.

Allt är möjligt

Min nye guru, Anthony Robbins, (som jag har skrivit om i tidigare inlägg) menar på att förändring ska ske på en gång. Det finns ingen anledning att skjuta upp det. Han menar också på att det inte finns några begränsningar. Kortfattat ska man tänka och agera som om allt är möjligt. Hans metod går ut på att tänka ”What would I have in my life if I knew I could have it the way I want it?” Utgå från de fyra områdena:

  1. Personlig utveckling
  2. Karriär och ekonomi
  3. Äventyr/lekfullhet
  4. Välgörenhet
Awaken the Giant Within av Anthony Robbins. Bild lånad från Amazon.com

Min guru Anthony Robbins. Bild lånad från Amazon.com

Det är svårt att inte begränsa sig också i sina drömmar tycker jag. Hur mycket och hur stort kan man, vågar man drömma? Hur stort som helst tydligen. Anthony Robbins är ett levande exempel på det.

Med det som utgångspunkt inför ett eventuellt nyårslöfte känns ”träna mer”, ”äta mindre mängd godis” och ”bli mer ekonomisk” rätt fjuttiga att ha som mål.

Lyckas med ditt nyårslöfte 2017

Jag brukar inte ha nyårslöften trots att jag älskar att jobba mot mål. Istället tycker jag att förändring ska komma när man känner sig redo. Anthony Robbins pratar om ”Pain” och ”Pleasure”, dvs. genom att förknippa dina gamla vanor med så pass mycket smärta och dina nya vanor med så pass mycket njutning gör att du kommer att lyckas med din förändring. Det gäller att skaffa en bank med ”Pain” vs. ”Pleasure” och påminna sig själv varje dag. 

Han pratar också om att belöna sig själv. Minsta lilla steg i rätt riktning förtjänar en belöning. Det behöver inte handla om något stort men något som gör det värt att kämpa vidare.

Jag har fortfarande några dagar att bestämma mig för om det blir ett nyårslöfte eller inte. Oavsett ser jag fram emot de där 365 dagarna av oskrivna blad. Jag har mycket att fylla dem med.

nyårslöfte