Jag minns inte om jag var fäst vid något särskilt mjukisdjur när jag var liten. Inte så att jag bar runt på något tygstycke som var mig extra kär, såsom Lotta på Bråkmakargatan håller av grisen Bamse. Mina egna barn däremot är tröstlösa utan sina mjukisdjur och det finns favoriter…

mjukisdjur

Lottas gris Bamse. Bild hittad på Knaggy.blogg.se

Tänk om jag hade en liten liten apa – som mjukisdjur

Storebror kan inte vara utan sin Herr Apa från Jellycat. Vi köpte den till honom när han fortfarande låg i hans mage. Trots att han fick många gosedjur och snuttefiltar som bebis var det apan han fäste sig vid. Vi gjorde misstaget att inte växla mellan två apor av samma sort. När vi kom på att det kunde vara bra för att inte slita ut originalet i förtid var det försent. Herr Apa finns det bara en av som duger (trots brännmärke i päls efter hårfön och filt som envisas med att ramla av och som får sys fast gång på gång). Jag tänkte dock försöka med en ny Herr Apa till Alla hjärtans dag.

3-årsdag

Herr Apa favorit redan från start

Jag vill va som duuu, det vill jag nuuu…

Lillebror har Kanin i samma märke, alltså Jellycat. Den här gången hade vi lärt av vårt misstag och inhandlat två stycken kaniner. Den ena tappades bort rätt snabbt och en tredje fick införskaffas. Därför är Kanin 1 lite mer luggsliten än Kanin 2, men än så länge verkar lillebror inte bry sig vilken av dem han får. Men får han välja helt fritt skulle han nog vilja ha storebrors apa. För ”jag vill ju va som du, det vill jag nu”. Lillebror är en riktig härmapa när det kommer till storebror.

mjukisdjur

Mjukisdjur funkar i alla lägen.

Ibland vaknar jag på morgonen i någon av barnens säng, med en dregelsträng på hakan och med ett av barnens gosedjur under kinden. Det är rätt mysigt ändå, att ha något mjukt att luta sitt trötta huvud mot ibland. Men det känns lite försent att skaffa ett mjukisdjur i vuxen ålder…

Om du känner att du saknar ett mjukisdjur i ditt liv eller om du vill förgylla någon annans med ett till Alla hjärtans dag kan du hitta många fina hos Lilla Bus.

mjukisdjur