När jag och barnen skulle hämta paket på ICA igår märktes det tydligt att det var något stort på gång. Hela parkeringen var full av bilar och folk stod till och med i kö till självscanningen. Midsommar har kommit till Gotland – startskottet för sommarsäsongen.

y

Så här ser det säkert ut i resten av landet också – köer, överlastade matkassar, karavaner till och från Systembolaget, sillen som tar slut och höjda jordgubbspriser. Men också glada och förväntansfulla människor. Det är en uppsluppen stämning kring just midsommar tycker jag. Det är kul för både barn och vuxna (om inte spriten tar överhand).

Tyvärr var det tråkigt väder på förmiddagen idag med blåst och låga temperaturer. Vi höll oss hemma och myste runt i pyjamas. Det största firandet sker annars nere vid Paviljongsplan. Det kan vara riktigt härlig stämning med musik, stor midsommarstång och familjer som har picknick i gräset.

Framåt lunch mojnade vinden och det blev allt varmare. Solen tittade fram och vi åkte till vårt midsommarfirande hos barnens farmor och farfar. Dans runt midsommarstången, lek med kusinerna, sill och jordgubbar. En traditionsenligt midsommarfirande. Kvällen avslutades med övertrötta men väldigt nöjda barn.

Nu ser jag fram emot nästa fas på Gotland – sommaren och turistinvasionen.

Glad midsommar!