Gillar du hamburgare? Gillar du milkshakes? Har du inga problem att förflytta dig bakåt i tiden, till 50-60-talen? Då kommer du att gilla Mel’s Diner i Visby.

Med burgarmenyer som Blue Hawaii, Travolta, The King och T-bird går det inte att missta sig på temat på Mel’s Diner. Och inredningen går i samma stil. Överallt finns det prylar som vittnar om 50-60-talens tjusningar – fordon äldre modeller, planscher på Elvis, jukebox och möbler som från en äkta amerikansk diner.

Och äkta är även maten. Det öppna köket. som du möts av när du kommer in på Mel’s, steker hamburgare gjorda på högrev. Jag som vegetarian hittar också en burgare, gjord på Halloumi, som blir med beröm godkänd. Storebror väljer pannkakor och var mycket nöjd med det. Skulle du mot förmodan ha plats i magen för efterrätt finns det smarriga milkshakes att sluka.

Det här är långt från McDonalds massproducerade burgare och pommes. Priset skiljer sig inte mycket åt mellan dessa två restauranger men smaken och upplevelsen desto mer. Lillebror som är bilfantast var överförtjust i stället. Så leta dig fram till Skarphäll och avlägg ett besök hos Mel’s Diner nästa gång du blir sugen på hamburgare.