Räknas det som magsjuka när barnet spyr två gånger några timmar efter läggning men sedan inte mer? Oavsett vill man ju inte smitta så familjen har hållit sig inomhus, borta från resten av världen.

Bortsett från oron att någon mer ska drabbas av eventuell magsjuka har det varit ett par mysiga dagar. Vi har låtsas som att vi har haft sjukstuga, både vi vuxna och barnen. Vi har skrotat runt i pyjamas, tittat på mängder av barnserier på läsplattorna, ätit glass till frukost och druckit blåbärssoppa till middag.

Idag blev dock tristessen för stor. Barnen var pigga och jag, efter att ha varit sängliggande i helgen på grund av mjölkstockningen, kände behov av att andas frisk uteluft. Vad gör man när man inte får besöka någon eller något på grund av smittorisken? Åker till havet för att kasta sten. I alla fall i vår familj.

Vi åkte ner till Kallis och strandpromenaden som ligger strax norr om hamnen. Det blåste rejält och vågorna var höga och skummiga. Jag höll mig i lä så mycket som möjligt för att inte upprepa mjölkstockningen. De andra var vilda och kastade gärna ett gäng stenar i det mullrande havet.

Det blev en kall, blåsig och kort utflykt men rolig. Hemma värmde vi oss med pannkakor och med att bygga lego. Nu sova. Resten av familjen sover redan.

Värt att notera för egen del – låt inte lillebror dricka mängder med kolsyrat vatten och sedan springa järnet och busa precis före sänggående.