Sankta Lucia… Dagen började mysigt med luciafirande på Vs avdelning på förskolan. Det sjöngs och åts och dracks och lektes. Det är något visst det där med små barn i grupp som ska uppträda. Väldigt mysigt!

Efter luciafirandet för V var det dags för mig att åka till tandläkaren. Mindre mysigt. Jag har vetat en tid att jag behövde få en tand utdragen för att det var en spricka i den. Ett återbud hade dykt upp hos min tandläkare och huxflux skulle tanden dras ut.

Jag är inte rädd att gå till tandläkaren men bedövningssprutor i munnen och den där sugen som aldrig funkar är inte min grej. Och usch och fy säger jag. Att dra ut en tand är inget jag rekommenderar. Men nu är det gjort och jag knaprar Alvedon och Ipren så mycket som amningen tillåter.

Med bedövning kvar i munnen begav jag mig, tillsammans med resten av familjen, till luciafirande på Es avdelning på förskolan. E är fortfarande inne i sin svarta period och vägrade ha sin tomtedräkt vilket så klart var OK.

Det var en mysig eftermiddag men resten av kvällen har jag varit helt sänkt. Konstant smärta i mun och höger halvan av huvudet. Därför bäddar jag ner mig nu och hoppas på att tandfen besöker mig i natt. Hur mycket får man för en utdragen kindtand?