Måndag igen och frågan är vad förra veckan tog vägen? Då tycker jag att det passar bra med en lista om tid, lånad från Sandra Beijer.

Lista om tid lånad från Sandra Beijers blogg

Vad är ditt förhållande till tid? Jag har fått ett mer sentimentalt förhållande till tid sedan jag fick barn. Tiden rinner förbi alldeles för fort och det finns alldeles för lite av den. Vissa stunder vill jag frysa tiden för att få njuta mer. Samtidigt har jag svårt att vara i nuet utan vill hela tiden planera och tänka på det som ligger framför mig. När jag ser tillbaka inser jag att tiden gör att man glömmer – tydliga bilder suddas ut och blir som bäst minnen bevarade i en tidskapsel.

Vilken tid på dygnet gillar du bäst? Lunchtid, dels för att jag får lite egentid med lillebror innan han somnar och storebror ska hämtas på förskola. På väg till förskolan får jag lite tid med egna tankar. Framme på förskolan är den bästa känslan!

Vilken är det bästa veckodagen? Fredagar. Det är fredagsmys med hela familjen.

När går tiden som snabbast? När jag blickar tillbaka på allt som har hänt i mitt liv de senaste åren, månaderna, veckorna, dagarna. Jag hinner inte med. Det finns så mycket som jag vill göra men som jag inte hinner. I stunden går kvällarna snabbast från läggning av barn till läggning av sig själv.

När går tiden som långsammast? När barnen vägrar att sova, eller som senaste dagarna, när barnen är sjuka och inte på humör för något.

Hur länge tar det för dig att sminka dig? Fem minuter, med en till två barn hängande i byxbenen. När jag får badrummet för mig själv unnar jag mig kanske 15 minuters sminkning.

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i bortsett denna? Det har jag inget svar på. Blir inte livet bättre och bättre så varför vilja åka tillbaka i tiden?

Äter du fort eller sakta? Fort. Definitivt för fort. Man vet aldrig hur länge övriga familjemedlemmar av det kortväxta slaget har middagsro. Vi har just nu en knäsittare som växlar mellan oss föräldrar och som helst smakar på mat från våra tallrikar, och en snackare som pratar mer än vad han äter.

Vad gillar du mest att lägga ner tid på? Barnen, förhållandet, bloggen, träning, läsning. Ungefär i den ordningen.

Vad gillar du minst att lägga tid på? Städning, beräkna föräldradagar,

När brukar du går upp och lägga dig på vardagar? När jag stiger upp beror helt på de små i famljen. Det kan vara allt från 05:30 till 07:00. Mitt mål är att lägga mig i sängen kl.22:00 och släcka lampan senast 23:00.

Ditt längsta förhållande? Mitt nuvarande, sju år, två barn och en överraskning som avslöjas i dagarna senare…

Vad är den längsta perioden du varit singel? Det känns så avlägset, singellivet. Det var väl hela livet fram till min riktigt seriösa pojkvän i 16-årsålder (seriös för att vara 16 år)

Vad skulle du gärna haft mer tid till? Sömn! Därefter läsning, träning, bloggen, förhållandet, barnen. Ungefär i den ordningen. Det finns så klart mycket mer – hus och trädgård, vänner och övrig familj, gå på behandlingar, osv. Allt handlar väl om prioriteringar antar jag.

Vad gjorde du för tre timmar sedan? Då var klockan 20:00 och jag nattade storebror. Vem som somnade först, han eller jag, vet jag inte, men jag vaknade upp en timme senare i hans säng.

Vad gör du om tre timmar? Jag hoppas att jag sover i min egen säng, men förmodligen nattar jag om lillebror i hans säng där jag också vaknar på morgonen.

Var ser du dig själv om tio år? Jag behöver tid att fundera på den frågan. Det får bli ett eget blogginlägg – när jag har tiden.

Tack för lånet av listan Sandra Beijer.