Nina Campioni har varit med mig ett tag nu. Mest i mina öron. Hon driver nämligen den förträffliga podden Vattnet går. I den pratar hon med kända och okända mammor om deras graviditeter och förlossningar. Jag tycker att Nina Campioni ställer rätt frågor och leder samtalet utan att ta över – en mycket bra journalist med andra ord. Dessutom bloggar hon på Elle.se och verkar ha koll på det senaste inom modet. 

I juni blev hon tvåbarnsmamma då sonen Rocco kom till världen. Ett sent men stort grattis!

Listan har jag lånat från Ninas blogg. Hon i sin tur har lånat den från Anja Forsnors, en annan bloggare på Elle.se.

Sommarlista lånad från Nina Campioni

Mina planer för sommaren:

Jag sitter just nu i ett nystädat hus med packade väskor vid ytterdörren. Alarmet på mobilen behöver sättas så att vi inte missar båten imorgon. Vi åker nämligen på semester från hemmasemestern. Först en sväng till mina föräldrar och sedan till underbara Öland. Vi byter ö för några dagar. Systeryster med familj kommer till Gotland för att vara hus- och kattvakter. Resten av sommaren ska ägnas åt graviditet och boande.

Öland sommaren 2016. Hoppas på mindre mängd sand i munnen i år.

Favoritsommarmånad: 

Sommaren är inte min favoritårstid, men måste jag välja en säger jag juli. Slutet av juli känns som mest semester. Å andra sidan är inte slutet av augusti fel heller. Sensommaren med varma dagar, mörka kvällar och en längtan till höst och rutiner.

Största sommarutgiften: 

Bröllopet och bröllopsresan. Once in a life time som jag kommer att se tillbaka på med glädje.

Bröllopet - jag och min syster

Vad ser jag mest fram emot i sommar? 

Att bara ta dagen som den kommer. Vanka runt med gravidmagen i vädret, äta en glass eller två, njuta av att barnen håller sams och kan leka tillsammans. En bio med mannen före förlossning vore också trevligt.

Här badar jag helst:

Helst inte alls. Jag är badkruka men det brukar bli ett obligatoriskt dopp från bryggan på Öland.

Det här har jag på mig i sommar: 

Allt som inte sitter åt. Gravidvänliga klänningar, tröjor och shorts. Stödstrumpor när det är dags att resa.

Det här lyssnar jag på i sommar: 

Pyjamashjältar och Tutitu går varma här hemma. Annars mannens egenkomponerade sånger som barnen älskar och som sätter sig på hjärnan. En bra podd i lurarna vid sänggående är rätt avkopplande.

Det här tittar jag på i sommar: 

Återigen Pyjamashjältar och Tutitu. Mer vuxet utbud blir The People vs. Oj Simpson.

Bästa sommarstället:

Hemma på Gotland såklart. Bättre sommarö finns inte. Öland är inte fy skam den heller.

Det här äter jag i sommar: 

Glass och nektariner är de senaste cravingarna.

Det här läser jag i sommar: 

Att föda av Gudrun Abascal och andra förlossningsförberedande böcker. De kräver ett eget inlägg.

Nina Campioni Vattnet går sommarlista

Det här kommer jag sakna i sommar:

Att träna. Ett ordentligt löppass i värmen är det jag saknar mest.

Tack Nina Campioni för lånet av sommarlistan.