Trevlig fredag på er alla! Det är dags att beta av en ny lista. Den här gången har jag lånat den från Hugo Rosas blogg som i sin tur har fått tag i den från Annica Englund som i sin tur har lånat den från Filippa Rådin.

Blogglista från Hugo Rosas

 1. Har du något smeknamn? Nej, faktiskt inte trots att mitt namn är rätt långt. Kanske att någon kallar mig för Magda ibland. När jag var yngre var det Maggan som gällde.
 2. Har du något konstigt du alltid behöver göra? Alltid äta upp allt godis i påsen. Det går inte att spara. Hos oss finns aldrig godis hemma lång stund innan det befinner sig i min mage.
 3. Andra måsten? Måste få ensamtid emellanåt.
 4. Några lyxvanor? Inte vad jag kan komma på. Vi väntar leverans av ny säng. Det känns lyxigt.
 5. När ingen ser, vad gör du då? Äter godis. Jag är en person som älskar att svulla i sötsaker, men det är som godast när jag är helt ensam och ligger i soffan och moffar i mig. Det kan jag i och för sig göra när andra ser på också, men det blir inte riktigt samma nivå på svullandet.

  Blogglista lånad från Hugo Rosas

  Storebror har ärvt min sötsockergen.

 6. Vad stör du dig på hos andra? Jag stör mig på människor som är oförskämda, människor som är ovilliga att ändra på sig eller ge plats för nya tankar och idéer. Jag stör mig på människor som förminskar andra. Jag stör mig väldigt mycket på människor som tar över ett rum utan att känna av stämningen. Och jag stör mig på egoistiska människor som till vilket pris som helst vill driva sin egen agenda utan hänsyn till andra.
 7. Vad är din sämsta sida? Jag är konflikträdd och vill vara människor till lags, men jag är i alla fall medveten om och jobbar på det (till och från). Jag har heller ingen respekt för tekniska saker. Det är inte konstigt att min mobil går sönder för jämnan eftersom barnen får leka med den.
 8. Vilken sida av sängen sover du på? På höger sida i min och min sambos säng. På vänster sida i storebrors säng. På höger sida i lillebrors säng.
 9. Vad gillar du för filmer? Drama, komedi, dokumentärer och action. Ej thrillers eller skräckfilmer eller zombiefilmer.
 10. Gråter du ofta? Nej. När det är släktsamling på min sida av släkten gråter jag nästan alltid. Det gäller hela den kvinnliga sidan av min familj. Det är nästan enda gången vi gråter och då hulkfulgråter vi. Dop, julafton, mormor som har stickat en tröja till barnbarnsbarnen… När jag har varit gravid har jag också varit mer känslosam och fällt ett par tårar. Senast jag grät var nog när jag skolade in storebror på förskolan. Usch och fy vilken pärs.

  blogglista lånad från Hugo Rosas

  Här står jag, rödgråten och sammanbiten, vid lillebrors dop.

 11. Har du något som du ofta säger åt andra att göra men aldrig gör det själv? Eftersom jag är konflikträdd säger jag inte åt andra utan tänker det istället. Tidigare, före barnen, hade jag många tankar om barnuppfostran och hur barn borde uppföra sig. Det får jag äta upp idag kan man säga…
 12. Vad sjunger du när du står i duschen? Jag sjunger inte i duschen.
 13. Vad önskar du dig mest just nu? Mer tid att ägna åt blogg och projekt. Att lillebror ska sova bättre om nätterna så att jag kan flytta tillbaka till min egen säng.
 14. Vilken maträtt är din favorit? Frukostbuffé på hotell. Och snart snart ska jag bo på hotell och få äta, vad jag hoppas, god god god frukost. Och jag ska få sitta länge och ostört. Längtar!

 

Tack Hugo Rosas för listan.