Jag har snöat in mig på Anthony Robbins och hans metoder att ta kontroll över sitt liv. Så mycket någon som har en timmes fritid per dag nu kan snöa in sig på något. Det har i alla fall inträffat och när tillfälle ges läser jag gärna en sida eller två ur en av hans böcker. 

Awaken the Giant Within

Den bok jag håller på att läsa nu heter Awaken the Giant Within: How to Take Immediate Control of Your Mental, Emotional, Physical and Financial Destiny!

Awaken the Giant Within av Anthony Robbins. Bild lånad från Amazon.com

Awaken the Giant Within av Anthony Robbins.
Bild lånad från Amazon.com

En rätt beskrivande titel. På svenska heter den Din gränslösa styrka – Frigör din inre kraft och finns bland annat att köpa på Adlibris. Den handlar helt enkelt om att ta kontroll över sitt liv och förändra de delar som man är mindre nöjd med. Jag kan erkänna att jag köpte snabbversionen av ljudboken på iTunes för att spara tid. Det gör det lättare att hoppa över vissa stycken i den fysiska boken för att komma till kärnan.

Om du vill vet lite mer om Anthony Robbins kan jag rekommendera Netflix dokumentär I am not your Guru.

Han har även en poddcast som kan vara inspirerande att lyssna på när andan faller på. Den heter The Tony Robbins Podcast och finns bl.a. på iTunes.

Lista lånad från Notes from a Friend

I boken Notes from a Friend: A Quick and Simple Guide to Taking Charge of Your Life (På svenskaVerktyg för livet. Den finns också att köpa på Adlibris.) finns det olika sorters listor med frågor. Tanken med dem är att ändra fokus och komma ur negativa tankebanor.

Notes from a Friend

Notes from a Friend av Anthony Robbins Bild lånad från Amazon.com

En av frågelistorna kallar Anthony Robbins The Evening Power Questions. Frågorna ska besvaras varje kväll.

  1. What have I given today? In what ways have I been a giver today?
  2. What did I learn today?
  3. How has tody added tot he quality of my life? How can I use today as an investment in my future?

Något att fundera på före sänggående ikväll.

Trevlig fredag alla!