Vilken dag det blev i torsdags när Lilla Bus firade 10 år!  Så kul med mycket kunder som kom förbi. Många passade på att köpa sina julklappar. Tänk vad tiden går fort när man har roligt, 10 år har Lilla Bus redan funnits och tiden har runnit iväg i en väldig fart.

Ett nytt kaptiel

Är det de första tio åren som varit lärdomsår? Nu börjar livet som företagare med ett helt nytt kapitel. Ett helt rent nytt oskrivet blad, men så är det varje dag. Vi vet aldrig hur morgondagen blir. Det är det som är tjusningen med livet, att varje dag har nya möjligheter och utmaningar. Att  dagen då vi firade vår dag skulle blir en toppendag hade vi på känn. Det visade sig när dagen var slut och fötterna värkte. Min magkänsla att starta Lilla Bus var rätt och den har haft rätt många gånger under dessa tio åren.Vi sätter check på detta kapitlet och vänder blad för att starta ett nytt. Nya idéer och utmaningar väntar…

Lilla Bus firar 10 år

Lilla Bus firar 10 år

Julstämning i skyltfönsterna

Vi laddar inför vår största rusch på året, julruschen. Vi fick träna på att slå in många julklappar i härligt fina papper och en del leksaker hade bättre former än andra i torsdags. Nästa vecka börjar vi med vår skyltning inför julskyltningen. I Alvesta har vi valt sedan några år tillbaka att lägga julskyltningen på en lördag. Dels för att inte konkurrera med närliggande orter som har sin skyltning på söndagen och dels för att på lördagen har butikerna öppet och kunderna kan slinka in för att se klämma och känna på produkterna innan de skriver sin önskelista till tomten.

När Lilla Bus bytte lokal har vi inte lika många fönster att skylta men vi har fortfarande stora fönster där vi verkligen kan visa upp våra produkter. De första åren när Lilla Bus hade öppet på julskyltningen hade vi vår livslevande maskot på besök, en minishettis som stod i skyltfönstret. Vi byggde om ett av skyltfönstret till en box. Lilla Patriot stod där snällt och älskade blir beundrad, tröttande han vände han rumpan till en stund för att mumsa lite hö.

minishettis

Lilla Patriot mumsar hö i skylten.

I år blir det en annan sorts skyltning och inga levande djur i skylten, i alla fall inte vad vi planerat … Hur vår skyltning kommer att se ut i år fota vi självklart så fort den är klar. Ni ska få se vårt resultat. Har ni vägarna förbi på lördag 26 november är ni välkomna att rösta på bästa skyltfönster i Alvesta, träffa tomten, rösta på lucior eller varför inte kolla in när en trollkarl trollar på scenen…

Nu säger jag snart natti natti för att ladda batterierna inför en ny vecka. Tänk på söndag är det redan 1:a advent. I veckan blir det till att plocka fram adventsljusstakarna och adventspynta.