Vilket väder vi har haft de senaste dagarna. Strålande sol och värme. Jag som inte ens är särskilt förtjust i sommaren tycker att det har varit mysigt. Det är så mycket lättare att få med sig barnen ut på roliga lekar. Mina äldsta barn (4,5 år och 2,5 år) börjar bli så pass stora nu att fantasin lockar till lek. Dessutom har de hittat några favoritlekar utomhus.

Vatten vatten vatten

Vatten i mängder är kul. Vanliga blomsprutor som de använder som biltvätt är lika uppskattat som vattenpistoler och vattengevär. Lilla Bus har vattenspridare som sprutar vatten åt alla möjliga håll. Barn brukar skrika av skratt både när de försöker undkomma strålen som när de blir träffade.

Såpbubblor

Nuförtiden finns det ju flera varianter av den klassiska såpbubbleburken. Alla varianter verkar göra barn på gott humör. När bebisar får vaccination på Gotland brukar sköterskorna blåsa bubblor efteråt för att distrahera från det onda sticket. Ett magiskt knep som lyckas varje gång.

Hopprep

Varm sommardag, rep som slår mot asfalten och barn som räknar antalet hopp. Underbara barndomsminnen är kopplade till hopprep. Enkelt eller dubbelt – Lilla Bus har båda.

Burkstyltor

Ta tag i repen, placera fötterna på brukarna och börja gå. Övning för balans och smidighet när burkstyltorna åker fram.

Det var några av utelekarna men jag skriver ett nytt inlägg om fler snart.