Oj vad det längtas efter att vintern ska komma eller åtminstone att det ska bli onsdag. H kunde knappt inte somna ikväll för på onsdag (imorgon) och torsdag ska hon åka skidor igen. Även fast vi är bosatta i mörkaste Småland har vi fördelen att bo bara ett stenkast ifrån en skidbacke – Hanaslöv, en lagom stor skidbacke när man är 8 år och vill prova sina nya skidor. Fördelen är också att där finns snö eftersom resterande mark runt om är helt bar. Lite tråkigt att vi inte fått någon natursnö som valt att stanna kvar och att vintern dröjer.

Premiäråket

I lördags eftermiddag när små kusinerna blev hämtade av mormor packade H och jag in skidutrustningen för att hinna med några åk i skidbacken. Premiärturen för i år och jag ska villigt erkänna att en liten klump i magen hade jag när hönabönan ställde skidorna neråt och drog iväg. Nu gick detta vägen och skidåkningen satt kvar i ryggraden, pust hennes mamma kunde andas ut. Klart att H även måste testa åka liften själv. Hon är verkligen inte rädd av sig och tar skidåkningen med ro.

H:s premiäråk i backen

Påväg upp själv i liften

Skidsemester

Jätte kul att båda våra barn har fastnat för skidåkning. När barnen var yngre åkte vi några år upp till Baggården i byn Messlingen, 3 mil från Funäsdalen. Dit åkte jag alltid som barn, men nackdelen är att det är närmare 90 mils bilresa. Uppe på fjället ligger en liten skidanläggning Kappruet som drivs av ett par som verkligen lagt ner sin själ på att få igång anläggningen som stått still i många år. Det är en riktig guldpärla att semestra på med mindre barn. Det finns både längd och utförsåkning men även skoteruthyrning eller varför inte prova hundspann.

Skidsemester är en sådan där skön semester. Man är ute hela dagarna för att på sen eftermiddagen komma in lite rödmosig om kinderna och lulla runt i sitt underställ. Lite mat i magen sen somnar man ovaggad på kvällarna.

Imorgon blir det korvgrillning till kvällsmat för att sedan tillsammans med kompisar prova backarna i Hanaslöv. Kanske blir det även något backhopp, dock inte för mig utan H…