Förra helgen var vi i Danmark, närmare bestämt i Billund där både Lalandia och Legoland finns. Sex vuxna och fyra barn huserade i en av stugorna under Valborg. 

Alla bilder är lånade från Lalandias hemsida


Förra året var vi på Lalandia i Rödby, också det i Danmark, men i år testade vi på Billund.

Resan till Lalandia
Småbarn och rutiner och sovtider gjorde att vi fick lägga upp en förbestämd rutt med hålltider. Jag måste säga att det fungerade väldigt bra och att alla, barn som vuxna, uppförde sig exemplariskt under resan. 

Vi åkte lördag morgon från Småland ner till Helsingborg, en resa på knappt två timmar. 

Därifrån åkte vi Scandlines färja till Helsingör. Båtresan tar 20 minuter så det var perfekt att hinna gå på toaletten och sträcka på benen en stund. Vi hann även med en runda i affären där godis och nötter och mousserande inhandlades. 


Nästa stopp med bilen blev IKEA i Köpenhamn där vi åt lunch och lyckades hålla lillebror vaken. Med fulla magar och en resfeber som höll på att släppa sov jag och barnen ett par timmar medan sambon körde. 

Sista halvtimmen av resan var lillebror inte så nöjd men blev glad så snart vi började sjunga sånger och rätt som det var var vi framme vid huset som vi hade hyrt för helgen. 

Om man inte vill ha bilen med sig eller om man föredrar en kortare resväg skulle jag rekommendera flyg. Det var praktiskt taget gångavstånd mellan Billunds flygplats och Lalandia. 

Boende på Lalandia

Vi hade bokat boende i god tid för att vara säkra på att få bo tillsammans i ett husen som finns på Lalandias område. Legoland, som i stort sett ligger vägg i vägg med Lalandia, har eget boende så alternativ finns det gott om. 

Huset som vi hyrde var ett väldigt modernt och trevligt enplanshus. Det fanns fyra sovrum totalt, två badrum och ett stort sällskapsrum med stor matplats och fullt utrustat kök. Det fanns diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare vilket är perfekt efter en blöt dag i vattenlandet och man snabbt vill ha torra badkläder.

 


Städning ingick i priset vilket känns skönt när det är dags för avfärd och det enda man vill är att komma iväg och helst redan vara hemma. 

Lalandia är verkligen anpassat efter barnen behov. Det märktes bland annat på lekplatserna som var placerade lite här och var på området. Det var promenadvänliga asfalterade vägar och det fanns ett tåg som gick mellan stugbyn och Lalandia med jämna mellanrum. Det kunde behövas när små barnsben skulle orka gå hem efter en intensiv stund i badkandet. 

För stugområde är verkligen gigantiskt. Det är långt ifrån personligt och charmigt. Man kan lätt gå vilse bland kvarteren för husen är i stort sett identiska. Det är inte för charmen och det pittoreska man åker till Lalandia men vi var alla överens om att det var en lyckad resa och att vi vill göra om det. 

Imorgon tänkte jag skriva om upplevelsen Lalandia och Legoland. Håll utkik.