Igår skrev jag om resan till och boendet på Lalandia. Nu har det blivit dags att recensera vattenlandet och Legoland. 


Lalandia recension 

Det finns verkligen något för alla på Lalandia. Förutom Aquadome som vattenlandet kallas finns det sport- och aktivitetscenter (med bl.a. bangolf, bowling, studsmattor och klättervägg), affärer, restauranger, en stor hage med getter, Monky Tonky land och mycket mer. 


Vi koncentrerade oss på vattenlandet och jag måste säga att vi var där under en bra period. Jag tror inte att säsongen riktigt har dragit igång för alla hus var långt ifrån uppbokade och det var inga direkta köer till rutschkanorna. 

Jag måste erkänna att jag egentligen AVSKYR offentliga bad. Jag hatar badkar men offentliga duschar och bassänger där det flyter runt saker jag inte ens vill tänka på – usch. Sedan jag fick barn har jag fått tränga undan min fobi för golvbrunnar och smuts på kaklat golv. För mina barn älskar vatten! Och de älskade Lalandia. 

Storebror kom ihåg förra gången vi var där och var väldigt taggad på att få åka rutschkanorna. Han och sambon försvann snabbt de lite större kanorna medan jag tog med lillebror till minibadlandet där de med blöjbadbyxor trängs och där vattnet är lika varmt som ljummet kiss. Men ganska snart blev lillebror också sugen på att åka rutschkanor. Det var bara att ställa upp. 

Fördelen med de rutschkanor som vi åkte var att man inte landade i en jättedjup pool utan bromsades upp av vattnet i själva kanan. Svårt att förklara men jag behövde aldrig vara orolig för att jag skulle tappa barnen i djupt vatten. 

Om man föredrar lugnare vattenaktiviteter finns det varma bad, bubbelpool, bastu, möjlighet att dyka ner under ytan och titta på akvariefiskar. 

Fotografering var förbjudet inne i vattenlandet så jag har inga smickrande foton på mig i vattenrutschkanan. 

Betyget för Lalandia blev tummen upp! Alla var jättenöjda. 

Legoland recension  

På söndagseftermiddagen begav sig delar av sällskapet till Legoland efter en förmiddag i vattenlandet. 


Legoland ligger granne med Lalandia och man kan enkelt promenera eller ta bilen dit på nolltid. 

Nackdelen med Legoland är priset. Är man några stycken kostar det en del men en fördel är att barn under tre år går in gratis. 

Barnen (storebror V och kusin H i det här fallet) var mycket taggade även till att få åka karuseller. Och som de åkte…


Återigen, det var rätt tid på säsongen att åka. Det vad inte mycket köer eller trängsel, och vädret var fint. Som längst stod vi nog 15 min. i kö. Alla attraktioner hade inte öppnat men det gjorde inget. Dels var barnen nöjda med en halvdag och dels hade de inte längden inne för alla karuseller. 

Förutom karuseller finns det fina minilandet där de har byggt upp miniatyrvärldar av lego. Imponerande byggen. 


Legoland var fint men jag skulle inte åka dit igen (om jag inte får väldigt legointresserade barn längre fram). Då skulle jag hellre testa en annan nöjespark. 

Avslut

Vi anlände lördag eftermiddag till Billund och åkte hem måndag lunch efter en förmiddag i badet. Vi hade kunnat vara dör en dag till för att inte känna stress. Men det var en skön resa med familj och släkt. Och fet roliga är att det börjar utvecklas till en tradition. Frågan är vad lillebror i magen tycker om vatten nästa år…