Trots att storebror snart fyller tre år har jag ännu inte varit med honom på Visbys enda lekland – Kotteland. Han har varit där flera gånger med sin pappa och det har blivit deras grej – en pappa-son-aktivitet.

V är till och med stolt ägare av ett klippkort till Kotteland. Och sambon har hittat leklandskompatibla byxor (jag har inte vågat fråga vad kriterierna för sådana är). Men så i fredags var det premiär för mig på leklandet. Förutom storebror följde lillebror (premiär även för honom) och småkusinerna med.

Kotteland - stämpel

 

Kotteland ligger i samma lokal som Uncle Joes, en restaurang och bowlinghall, en bit ifrån Visby innerstad. Vi kom dit strax efter lunch och det var väldigt lugnt under hela tiden som vi var där. Då jämför jag med hur t.ex. Leos lekland i Växjö kan vara befolkat. Jag antar att Kotteland har flest besökare på helger och under sommarsäsongen.

Lekland i två salar

Kotteland är inredd i två salar. Den första salen ligger i anknytning till kassa och café. Där finns rutschkanor i olika storlekar och former, en liten karusell och studsmatta, tunnlar och klätternät. Golvytan i mitten av salen är tom och de flesta saker är placerade längs med väggarna. Det gör att man dels får en bra överblick av rummet och dels att barn med spring i benen lätt kan springa sig trötta utan att krocka med varandra. I samma sal finns även en avskild del som passar de allra yngsta besökarna.

I nästa sal finns ett piratskepp med ett stort bollhav. Det finns även kanoner att skjuta med och en rutschkana. Runt om i lokalen finns olika djur i (verkliga storlekar?) placerade. Jag såg dock aldrig någon igelkott titta fram.

Kottland - tiger på lekland

Igelkotten fanns inte att hitta på Kotteland, men likväl en tiger

Recension av Kotteland

Kotteland är inte lika stort som Leos lekland och äldre barn kan nog bli besvikna över utbudet, men för storebror passar det perfekt. Vårt besök blev en succé från start. V sprang direkt till den gula rutschkanan längst in i första salen. Där blev vi sedan kvar bra länge. V klarade galant av att åka rutschkanan själv, men det blev många åk för mig också eftersom E var med. Allt som storebror gjorde ville lillebror också testa på. Den stora idolen är utsedd!

Kotteland lekland i Visby

Följa storebror – lillebrors dagliga aktivitet

Roligast att se var storebrors självförtroende. Han sprang iväg på egen hand, åka rutschkana själv och sökte kontakt med andra barn som han senare lekte med. Det är första gången det har hänt när jag har varit med.

Det var två trötta killar jag tog med mig hem efter tre timmars lek. Storebror somnade i bilen på väg hem till fredagsmyset.