I år är första gången som den snart 3-åriga knatten i familjen börjar förstå vad julklappar är, vad tomten är och att det går att önska sig saker. Nästan varenda sak som han ser (allt från glass i affären till leksaker han har sett på datorn) vill han berätta för tomten att han önskar sig. 

Julklappar

Julaftonsmorgon förra året.

Julklappar till någon som har nästan allt?

Det finns för- och nackdelar med att ha en syster som äger en leksaksbutik. För mina barn är det alltid spännande att komma in i butiken när vi är i Småland och hälsar på. Ögonen glittrar när de går runt och tittar på allt fint. Det är en magisk känsla att besöka Lilla Bus. Det resulterar också i att barnen har väldigt många leksaker – och en mamma som har svårt att säga nej.

Så vad ger man då en 3-åring som nästan har allt. Jag menar, han ska ju hinna leka med sakerna också. Och lära sig förstå värdet av att få vänta och längta och uppskatta…

Vi försöker att tänka kvalitet och en viss form av pedagogisk vinkel på leksaken.

Lista över julklappar till 3-åringen

Det här är några saker som 3-åringen i huset kommer att få av tomten.

julklappar

En ny cykelhjälm. Hans gamla börjar att bli för liten och jag har en viss förhoppning om att han ska börja tycka om att cykla själv snart. Finns på Stadium för 149 kr.

Julklappar Lilla Bus

En leksaksgitarr. När 3-åringen hälsade på farfar på hans jobb (skolan) hade han fått testa att spela på en gitarr och han hade tyckt det var jättekul. Har vi tur har han ärvt morfars musikaliska talang. Annars blir det öronproppar för resten av familjen. Finns hos Lilla Bus för 285 kr.

Julklappar Fiskespel Lilla Bus

Fiskespel. Jag råkar veta att just fiskespel döljer sig bakom lucka 14 i Lilla Buskalendern, sänkt till 149 kr. Det ska jag passa på att köpa och spela med honom på julafton.

julklappar

Mössa med tofs. Det är viktigt med tofs för han är väldigt avundsjuk på lillebrors tofsmössa som han själv hade förra året. Finns på Polarnopyret för 199 kr.https://www.polarnopyret.se/mossa-randig-barn-60306925-502-1

Julklappar

Evighetsblock. Perfekt när vi ska åka båten till/från Småland. 3-åringen är även intresserad av alfabetet så det blir bra att öva på bokstäver på blocket. Finns hos Lilla Bus för 99 kr.