Jag har tidigare tipsat om julklappar till en 3-åring. Men när det kommer till en 12-åring blir det genast svårare. Gränslandet mellan barn och tonåring. För gammal för att leka med dockor och bilar (eller?), men för liten för allt kul som har 15-årsgräns. Mycket är pinsamt och vuxna fattar ingenting. Så vad hittar man på?

12-åring

Största kusinen är största idolen. Världens bästa 12-åring som tar hand om V i bollhavet.

Min systerson är en relativt nybliven 12-åring. Hans största intresse är hockey och då främst att spela. Han nästan bor i ishallen. Då borde det vara enkelt kanske ni tycker. Att köpa julklappar till honom. Nej, nej och nej. Han har redan så mycket hockeysaker att det inte finns något inom rimligt pris att köpa. Vad jag vet i alla fall. Tips mottages gärna.

Nästa intresse är golf. Och sedan kommer spel. Super Mario Bros finns inte med på önskelistan direkt utan det är krigsspel som har 15-årsgräns. De går bort direkt. Ja, ni förstår dilemmat. Vad köpa.

Julklappstips till 12-åring

Det fanns trots allt några saker på önskelistan som är godkända av honom själv och hans mamma. Och några saker har jag haft fantasi nog att komma på själv. Vilka det blir som hamnar under granen återstår att se.

X-box 12-åring

Kontroll till X-box. Kan man inte köpa spel kan man i alla fall köpa tillbehör. Finns bl.a. hos MediaMarkt för 549 kr.