IKEA i Älmhult ligger mig extra varmt om hjärtat. Varuhusets moderskepp, där allt en gång började, var min arbetsplats ett par år efter gymnasiet. Jag satt i kassan vilket också innebar att packa upp varor före öppning. Det var en särskild känsla att befinna sig i varuhuset före det befolkades av kunder.

IKEA Älmhult - BRUNCH

Härlig och prisvärd brunch på IKEA i Älmhult Bild lånad från IKEA.

Jag försöker att besöka IKEA när jag är i Småland (förra gången sprang jag faktiskt på en gammal arbetskamrat som jag har inte har träffat sedan jag slutade) och idag var det dags igen. Ibland tar jag och V Krösatåget till Älmhult för att göra det till ett extra äventyr. Annars kan det räcka gott med att det finns rulltrappa, hiss och en barnavdelning.

Brunch på IKEA Älmhult

Båda mina barn är för små för att vara i lekrummet. Men de var väldigt nöjda med att följa med till restaurangen en våning upp. Väl där upptäckte vi att brunch fortfarande serverades (kl. 9:30-11:00 varje dag). Och vilken brunch! Jag, som är en frukostmänniska, älskar hotellfrukost. Detta var i liknande klass – och prisvärt. För 49 kr (Family Card-pris) kan du äta dig mätt på bröd, yoghurt, äggröra, bacon, pannkakor, korv och köttbullar, ostar och grönsaker och mycket mycket mer.

IKEA Älmhult - besök på restaurangen

Utsikt från restaurangen – rulltrappor!

Mätta i magen var det sedan dags att styra vagnarna genom labyrinten av alla avdelningar. Automatiskt sträckte händerna sig efter servetter, blockljus och handdukar. Jag hittade även fina tabletter till matbordet och en dörrmatta som jag tror passar bra till huset.

Ordentligt tablett IKEA

Finfina tabletten Ordentligt 19 kr Bild lånad från IKEA

Kvoring dörrmatta IKEA

Dörrmatta Kvoring 79 kr
Bild lånad från IKEA

Sedan var E så trött att han protesterade högljutt. Det var bara att betala och tacka för den här gången och bege sig till bilen.

Iittala Outlet

Medan mormor passade en sovande E i bilen sprang jag och V in på Iittala Outlet för att komplettera vår servis Swedish Grace. På Iittala Outlet finns bra andrasortering på Arabia, Fiskars, Hackman, Iittala och Rörstrand.

Nöjda, mätta och trötta lämnade vi IKEA och Älmhult för den här gången. På återseende!