8 mars och Internationella kvinnodagen! Ska vi fira eller lämnar det en bitter eftersmak i munnen? Ska det ens behövas en dag per år för att uppmärksamma kvinnors situation i världen? Varje dag borde vara kvinnornas dag! Jag vill i alla fall passa på att hylla kvinnorna i mitt liv.

Internationella kvinnodagen

Bild lånad från ifokus.se


MAMMA

Min mamma är den starkaste kvinna som jag känner. Hon vet vad hon vill, tycker och känner. Det är få saker som kan henne ur balans. Hon sköter hem, företag, familj med en entusiasm och energi som jag önskar att jag hade hälften av. 

För att väga upp drivet och envisheten finns en extrem omtanke för familj och barnbarn. Hon ställer alltid upp när någon nära behöver hjälp. Och hon gör det med en självklarhet som om andra alternativ inte existerar. Det var hon som hela det första halvåret när E hade fötts pendlade mellan Gotland och Småland VARJE vecka för att avlasta. Det är alltid hon som bjuder in till familjesammankomster och som servar med mat och omtanke när vi alla ses. Det är tack vare henne som vi i familj och släkt håller samman!
STORASYSTER

Vem ser man inte upp till om inte sin storasyster?! Den fyra år äldre systern som redan har gjort, sett och varit med om allt det som man själv längtade efter som barn. Systern som var så populär i skolan och som hade egen lägenhet som man fick låna på helgerna under gymnasietiden. Som fanns där i perioder när det var  extra jobbigt. 

Min syster har ärvt min mammas driv och entreprenörsanda. Det är inte konstigt att hon har eget företag, familj, hund, hästar, katter, stort hus på landet och tusen idéer som väntar på att omvandlas till verklighet. Inget projekt är för stort. 


Hon har en känslighet som hon delar med sig av till de som står henne nära. Hon ställer alltid upp och omger sig med kompisar som får henne att må bra. 

Hon vågar och hon utför och hon är värd att hyllas varje dag. 

BÄSTA KOMPIS

Min bästa kompis är modig. Det har hon alltid varit. Hon har haft mod i sig att göra vad som krävs för att få känna trygghet, stabilitet och kärlek. 

Nu har hon utmanat sig själv på ett nytt modigt sätt. Hon har valt att trampa in på en ny väg i livet. Tryggheten har ersatts av det okända och det tycker jag är så häftigt. För det tycker jag är bland det modigaste man kan göra. Att på ett smart sätt följa sitt hjärta. Att på ett uttänkt sätt släppa taget om sargen och stappla ut på isen för att se om den håller. Om den inte gör det finns det en säkerhetslina att hålla fast i. Om isen håller då upptäcka att man kan åka dit man vill och att varje skär blir säkrare. 

Min bästa kompis har just släppt sargen och jag är övertygad om att isen håller ända fram till mål. Själv har jag knappt vågat snöra på mig skridskorna. Jag sitter istället på läktaren och applåderar min modiga kompis. 

TACK FÖR ATT NI FINNS

Tack kvinnorna i mitt liv. Tack för att ni gör mitt liv rikare. Jag hyllar er lite extra idag på Internationella kvinnodagen samtidigt som jag tänker på de kvinnor som inte har det lika lätt.