Ska du fira höstlov på Gotland? Grattis. Hösten är en magisk tid på Gotland och även om man inte kan ligga och sola på stranden finns det mycket annat att hitta på. 

Höstlov på Gotland

  • Kotteland. Gotlands enda lekland. Det kan vara värt ett besök en eftermiddag eller så. För äldre barn finns bowling i samma hus. Jag har tidigare skrivit om Kotteland här.
Höstlov på Gotland - Kotteland

Kotteland

  • Stränder. Höga vågor, blöt sand, hår i ögon och mun. Stränderna på Gotland är sagolika på hösten. Åk till Tofta strand eller Norsta Aure på Fårö och roa er med att ensamma springa fram och tillbaka. Eller gör det enkelt och håll er till Snäck där det finns både strand, stenar, vatten, lekplats och gungor. Jag har tidigare skrivit om Snäck här.
Höstlov på Gotland - stränder. Här Snäck.

Snäck i solnedgång

  • Fenomenalen. Experimentera loss under ditt höstlov på Gotland. På Fenomenalen Science Center i Visby kan du testa och utmana andra i problemlösningar i ämnena teknik, matte och naturvetenskap. Under höstlovet finns det Legoutställning i Fenomenalen.
  • Klättering i Silon. I den gamla sockersilon i Visby hamn finns numera en klättervägg. Höjdrädsla är det enda som hindrar dig från att ta dig ända upp.
  • Almedalsbiblioteket. Denna pärla till bibliotek som uppmuntrar barn till läsning. Inbjudande och tillåtande, även när små har spring i benen och vill göra sin röst hörd. Den förtjänar ett separat inlägg. Under höstlovsveckan pågår en mängd aktiviteter.
Höstlov på Gotland - Almedalen

Almedalen under Almedalsvecka 2016. Varmare, soligare, fler människor än under höstlovsveckan.

  • Lekplatser. Om du ändå har besökt Almedalsbiblioteket, ta gärna en sväng förbi Almedalsparken också. Lekplatsen är nyligen renoverad och får toppbetyg av mina barn. Eller känn de politiska vindarna från sommarens Almedalsvecka vid scenen. Eller mata fåglarna vid dammen. Hästarnas dal är en annan lekplats värt att besöka. Jag har tidigare skrivit om Hästarnas dal här.
Höstlov på Gotland - lekplats Hästarnas dal

Lekplats Hästarnas dal

  • Spökparad. Den 29/10 är dags för spökparad genom Visby. Klä ut dig och kom till Södertorg kl.15 för paraden. Den avslutas med häftig eldshow och godis.
  • Fler tips på aktiviteter under höstlovet på Gotland hittar du hos Visby Centrum och hos Gotlands officiella besökssida.

Välkommen till Gotland!